Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ponta anunță declinul lui Dragnea, care pierde majoritatea în Camera Deputaților: 4 demisii din PSD

Your browser doesn't support HTML5 video.

Deputații PSD Ion Spânu, Mihai Valentin Popa, Ion Mocioalcă, Mihai Mohaci au anunțat luni că pleacă din PSD la partidul Pro România, condus de fostul președinte PSD Victor Ponta.

Este o lovitură foarte grea pentru președintele PSD Liviu Dragnea, care, în acest fel, își vede amenințată majoritatea din Parlament, cu ajutorul căreia își menține în funcție Guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Ponta susține că, de acum, are un număr suficient de deputați ca să-și facă grup parlamentar.

”Eu cred că până la 1 februarie Pro România va avea al 3-lea grup din Camera Deputaților, ca număr de deputați. Mă interesează mai puțin numărul. Mă interesează calitatea oamenilor. Sunt parlamentari PSD pe care i-am refuzat. Nu se încadrează. N-am nimic personal cu ei, dar nu se încadrează în ceea ce vrea să facă Pro România, adică oameni care spun, cum am văzut aseară, că direcția noastră e în est și nuîn vest, că Europa ne vrea răul. Oameni care ceartă Comisia Europeană și pe doamna Corina Crețu..” - a spus Victor Ponta într-o conferință de presă.

Citește și
Liviu Dragnea si Viorica Dancila
Viorica Dăncilă: Nu e normal ca președintele să nu ”revoace”

Dupa aceste 4 plecari din partidul social-democraților, PSD și ALDE vor pierde majoritatea la Camera Deputaților, unde au nevoie de 165 de parlamentari, însă au ramas doar cu 163.

Deocamdată, Ponta are nevoie de timp pentru a obține aprobare pentru formarea noului grup parlamentar. De asemenea, demisiile celor 4 din PSD trebuie înregistrate oficial în Parlament. 

Tot luni, preşedintele PSD Caraş-Severin, deputatul Ion Mocioalcă, a anunțat că demisionează din formațiunea politică a lui Liviu Dragnea, deoarece, în opinia sa, ”PSD merge pe alt drum”.

Într-un mesaj transmis pe Facebook, deputatul a precizat că ”este nedrept și umilitor ca eu, asemenea unor alți colegi ai mei din PSD, să așteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puși în discuție și judecați de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte.”

Mocioalcă afirmă că astfel de situații le consideră ”umilitoare” și ”intolerabile”, drept pentru care s-a înscris în partidul lui Victor Ponta, PRO România.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult