Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Orban anunță că va găsi ”cea mai bună soluție” pentru abrogarea recursului compensatoriu

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, că abrogarea recursului compensatoriu - măsură prin care mii de pușcăriași au fost eliberați mai devreme - se află pe lista de urgențe a Executivului.

 

”La măsuri urgente se află avizarea proiectului de lege pentru abrogarea recursului compensatoriu și consolidiarea serviciului de probațiune pentru monitorizarea condamnaților eliberați condiționat. Am spus aceste lucruri, că am văzut că sunt anumite interpretări. Ăsta este programul nostru de guvernare, asta vom face.

În mod evident vom găsi cea mai bună soluție pentru a genera abrogarea prevederilor din recursul compensatoriu care au pus în pericol viața, integritatea fizică, bunurile personale ale cetățenilor români prin eliberarea înainte de termen a unor condamnați, în special a acelor condamnați care au fost condamnați pentru infracțiuni grave, astfel încât să nu mai pericliteze viața, siguranța cetățenilor.” - a spus premierul Orban.

Potrivit ministerului Justiției, 21.000 de pușcăriași au ieșit din închisoare mai devreme, grație legii recursului compensatoriu.

Citește și
Ioan Cupșa
Ioan Cupșa, posibil ministru al Justiției, a votat în 2017 legea recursului compensatoriu

O treime dintre aceştia fuseseră condamnaţi pentru fapte cu violenţă, iar aproape 2.000 s-au şi întors în închisoare.

Numărul celor care în ultimii doi ani au ieşit mai devreme din închisori, din cauza condiţiilor improprii, dă fiori atât ca cifră absolută, dar mai ales din cauza gravităţii faptelor.

Din cei 7.000 de puşcăriaşi eliberaţi mai repede, peste 2.300 erau criminali, aproape 1.000 violatori şi peste 3.000 tâlhari. Asta ca să luăm în discuţie doar infracţiunile cele mai grave.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult