Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ministrul Pintea, despre fata cu arsuri grave, plimbată degeaba: ”A fost o bâlbâială”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, spune că încă nu a găsit vinovatul pentru cazul fetei cu răni grave care a fost plimbată degeaba cu un elicopter câteva zeci de ore, din cauza bâlbelor autorităților.

Pintea a declarat, joi, că încă nu știe care este adevărul, pentru că - în acest caz - este vorba despre cuvântul celor de la DSU (Departamentul pentru Situații de Urgență) împotriva cuvântului celor de la spitalul din Timișoara.

Cu toate acestea, a mai spus ministrul Sănătății, este greu de crezut că cei de la DSU au lansat această operațiune cu elicopterul fără să întrebe mai întâi la Timișoara dacă au paturi libere pentru o pacientă cu arsuri mari.

”Mi-e greu să cred că cineva a decis să trimită un pacient, să ridice elicopterul de la sol neavând un accept. Mi-e greu să cred. Cei de la Timișoara spun că nu și-au dat acceptul. Cei din Departamentul pentru Situații de Urgență spun că au avut acceptul lor. Dar insist. Mi-e greu să cred că cineva trimite un pacient fără să aibă un accept, mai ales că e o pacientă cu probleme. Încă nu am aflat adevărul, pentru că este cuvântul DSU împotriva cuvântului celor de la Timișoara.

Dar, am spus-o, a fost o bâlbâială. Și, oricum, eu sunt foarte bucuroasă că Mădălina a ajuns în Belgia și că are foarte mari șanse de recuperare.” - a spus Sorina Pintea.

Citește și
Sorina Pintea
Ministrul Sănătății, răspuns la criticile lui Iohannis: Ar fi bine să mă lase în pace
La 3 ani de la Colectiv, România încă se joacă cu viețile marilor arși

Sistemul de sănătate din România s-a jucat câteva zeci de ore cu viața unei tinere de 25 de ani, care suferea cumplit și avea nevoie cât mai repede de ajutor, după ce corpul i-a fost ars pe jumătate, într-o explozie.

Fata a fost plimbată degeaba cu un elicopter SMURD, de la Tulcea până la Sibiu, iar de acolo la Constanța, pentru că spitalul din Timișoara unde Centrul Operativ pentru Situații de Urgență a decis că poate fi tratată, nu este pregătit să rezolve astfel de cazuri și nu a primit-o.

Abia după 40 de ore de chin a fost trimisă în Belgia. Ministerul Sănătății caută acum vinovații.

Iohannis a acuzat-o pe Pintea că duce o campanie de imagine

Recent, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că, în opinia sa, este "revoltător" faptul că ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, "a pornit o campanie mai degrabă de imagine decât una de informare prin spitalele din ţară".

Șeful statului a subliniat că sistemul sanitar se confruntă cu dificultăţi, adăugând că, din păcate, actuala guvernare PSD este un "eşec de la un capăt la altul".

În replică, Pintea a spus că Iohannis nu cunoaşte realitatea din sistemul de sănătate şi ar trebui să fie mai atent la consilieri. Ea a adăugat că nu înţelege care sunt criteriile pe care şeful statului le-a folosit pentru a premia recent câteva spitale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult