Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Klaus Iohannis o susține pe Ursula von der Leyen în cursa pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat, luni, decizia formaţiunii politice germane Uniunea Creştin-Democrată (CDU) de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de preşedinte al Comisiei Europene.

"Salut decizia CDU de a o propune pe Ursula von der Leyen pentru un nou mandat de preşedinte al Comisiei Europene. Sunt încrezător în dorinţa sa de a consolida unitatea şi obiectivele strategice ale Uniunii Europene şi de a lucra pentru soluţii concrete pentru toate statele membre şi cetăţenii europeni", a afirmat şeful statului, într-un mesaj postat pe reţeaua X (fostă Twitter).

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat luni că va candida pentru încă un mandat în acest post, candidatură confirmată de formaţiunea sa politică germană Uniunea Creştin-Democrată (CDU), relatează agenţiile AFP, Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

"În conducerea federală am propus-o în unanimitate pe Ursula von der Leyen drept 'Spitzenkandidatin'"(candidată cap de listă), înaintea Congresului Partidului Popular European (PPE) care va avea loc pe 6 şi 7 martie la Bucureşti, a declarat preşedintele CDU, Friedrich Merz.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult