Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Iohannis acuză guvernul de "golăneală". "Ne iau de proşti, dar nu suntem noi proştii"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Klaus Iohannis a calificat drept "golăneală" guvernarea PSD şi a acuzat un atac asupra justiţiei independente.

Preşedintele a criticat PSD în intervenţia sa de marţi seară, când a participat la dezbaterea „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă” organizată în cadrul Festivalului Internațional de Film Documentar și Drepturile Omului de către Asociația One World Romania.

"Acest accident al democraţiei care este actuala guvernare PSD şi majoritatea controlată de PSD, nu a fost posibil fiindcă un număr enorm de oameni s-au dus să voteze PSD. Nu! S-au dus tot cei care au votat şi în 2014, şi în 2012 PSD. Marea diferenţă a fost că ceilalţi nu s-au dus", a spus şeful statului.

Iohannis a anunţat că e "aproape hotărât" ca pe 26 mai să convoace şi un referendum pe tema justiţiei.

"Îmi doresc ca naţiunea română să spună clar dacă vrea să tolereze în continuare corupţia şi corupţii care schimbă legea pentru ei ca să scape sau dacă vrem să tragem linie. S-a stricat foarte mult, marile sisteme sunt destul de rezistente, dar odată ce încep să scârţăie, se repară foarte greu. Sper să se termine repede această golăneală în actul de guvernare", a declarat preşedintele.

Citește și
Protest la Bucuresti - 5
Iohannis, despre "autostrada" începută în ziua protestului #şîeu. "Ne facem că facem"

"O clică politică, care, acum, pur întâmplător, este la putere, şi mulţi dintre ei au dosare penale, încearcă să-şi subjuge Justiţia politic. Noi am avut în România, din păcate, mai mulţi ani de Justiţie politizată decât de Justiţie liberă. Acum, când avem Justiţie independentă, am face bine să o păstrăm aşa şi să-i ajutăm. Şi nu-i vorba de Ordonanţa 7. Ordonanţa 7 a fost ultima picătură care a făcut să se umple prea mult paharul. De fapt, întregul asalt organizat asupra Justiţiei a pornit aproape din prima zi de când aceşti pesedişti au ajuns la putere, cu Ordonanţa 13. De atunci, avem un asalt neîntrerupt, organizat şi intenţionat al PSD-ului asupra Justiţiei. Trebuie să spunem lucrurile foarte clar. Nu trebuie să ne ferim de aceste chestiuni. Dacă tot vorbim aşa, de jur împrejur, poate ne iau de proşti. Dar eu nu cred că suntem noi proştii", a mai spus Iohannis.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult