Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Firea o susţine pe Dăncilă ca preşedinte executiv al PSD. Ce a primit în schimb

Continuă manevrele în interiorul PSD înaintea Congresului de sâmbătă al partidului. După un aparent conflict Firea-Dragnea, primarul Capitalei a trecut de partea liderului social-democrat.

Organizaţia PSD Bucureşti-Ilfov a decis, miercuri, să susţină, la Congresul PSD din 10 martie candidatura Vioricăi Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii, precum şi pe cea a lui Marian Neacşu la funcţia de secretar general al Partidului Social Democrat, potrivit unui comunicat transmis presei. Şi asta cu toate că numeroşi social-democraţi s-au opus în ultimele zile modului în care Liviu Dragnea a propus să fie schimbată conducerea partidului iar luni, Gabriela Firea aproape că l-a atacat deschis pe liderul PSD.

În schimb, primarul Capitalei ar fi obţinut ca Robert Negoiţă, edilul de la 3, să candideze la postul de vicepreşedinte PSD pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, şi nu Daniel Florea de la sectorul 5, numele anunţat iniţial şi preferat de Liviu Dragnea.

Organizaţia Bucureşti-Ilfov este prima care îşi anunţă deschis susţinerea pentru ca Dăncilă să ocupe funcţia de preşedinte executiv, după ce actualul titular  Nicolae Bădălău, a căzut în dizgraţia preşedintelui partidului. Ar mai exista, însă, un pretendent: Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în timpul tragediei din clubul Colectiv.

"Organizaţia regională PSD Bucureşti-Ilfov a votat în această seară, în cadrul Biroului Permanent comun al organizaţiei, o serie de rezoluţii în vederea Congresului extraordinar al PSD din 10 martie. Astfel, Regiunea Bucureşti-Ilfov a votat pentru: mandat de susţinere şi încredere pentru preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea. Biroul Permanent al organizaţiei regionale PSD Bucureşti-Ilfov îşi exprimă convingerea că numai prin menţinerea unităţii, continuităţii, echilibrului şi coerenţei în deciziile şi acţiunile sale politice, PSD va reuşi să îşi îndeplinească obiectivul major: asigurarea climatului politic pentru îndeplinirea integrală a programului de guvernare". 

Citește și
Catalin Radulescu
Scandal în PSD, înainte de congres. Rădulescu contestă hotărârea privind candidaturile

De asemenea, filiala PSD Bucureşti-Ilfov a decis susţinerea continuării programului de guvernare al PSD, susţinerea premierului Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv al formaţiunii, a lui Marian Neacşu - ca secretar general al PSD, precum şi a candidaturilor Gabrielei Firea şi a lui Robert Negoiţă pentru funcţiile de vicepreşedinţi regionali Bucureşti-Ilfov.

"Principală preocupare a Partidului Social Democrat trebuie să o reprezinte românii şi rezolvarea problemelor lor. Cetăţenii acestei ţări sunt cei care merită întregul nostru efort, al politicienilor social-democraţi. Susţin fără rezerve continuarea măsurilor de reformă înscrise în programul de guvernare, pentru că doar aşa putem demonstra că alegerile au fost câştigate cu un program complet şi coerent, care a fost pus în practică şi care astfel a adus bunăstarea românilor pe termen lung. Personal, o susţin pe doamna prim-ministru Viorica Dăncilă pentru funcţia de preşedinte executiv, pentru a da coerenţă şi stabilitate actului de guvernare şi pentru o colaborare eficientă între Guvern şi partid. Doamna Dăncilă are calităţi reale de lider: este diplomată, empatică, ştie să organizeze echipe de lucru şi să aducă eficienţă şi rigoare, atât în decizia politică, precum şi în cea guvernamentală", a declarat vicepreşedintele PSD Gabriela Firea, preşedintele Organizaţiei PSD Ilfov şi preşedinte interimar PSD Bucureşti, potrivit aceluiaşi comunicat.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult