Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Isărescu, susţinut de PSD-ALDE pentru un nou mandat, deşi l-au criticat în trecut

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că PSD va susţine candidaturile lui Mugur Isărescu, Florin Georgescu şi Leonard Badea pentru conducerea Băncii Naţionale. 

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, are susţinerea coaliţiei PSD-ALDE pentru un nou mandat. Anunţul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă, după o discuţie cu şeful ALDE, Calin Popescu Tăriceanu.

De altfel, potrivit unor surse, liderul Senatului ar fi fost şi principalul susţinător al lui Isărescu. Politicile BNR au fost de multe ori în vizorul aleşilor ALDE, Isărescu fiind acuzat de-a lungul timpului că manipulează indicii bancari şi schimbul valutar.

Mugur Isărescu este în fruntea BNR de 30 de ani, iar şedinţa plenulului reunit în care ar trebui să primească un nou mandat, este programată miercuri.

Dăncilă a precizat că s-a dorit ”o abordare foarte corectă”, astfel încât, în funcţie de ponderea în Parlament, fiecare partid are alocat un anumit număr de posturi.

Citește și
Mugur Isarescu
Ce a răspuns Dăncilă, întrebată dacă PSD îl susține pe Isărescu pentru un nou mandat la BNR

Viorica Dăncilă a fost întrebat, luni, dacă PSD va susţine candidatura lui Mugur Isărescu pentru un nou mandat în frunrtea BNR şi a răspuns:

”Este important şi guvernatorul, dar şi modul în care s-a lucrat de această dată. În funcţie de ponderea în Parlament a fiecărui partid politic, au fost reprezentate locurile. Am vrut să avem o abordare foarte corectă şi acest lucru se reflectă în numărul de locuri pe care îl are fiecare grup în Parlamentul României”.

Potrivit News.ro, aceasta a confirmat că PSD îl va susţine pe Isărescu, dar a preciat care mai sunt posturile care revin irmaţiunii.

”Da, susţinerea este pentru Mugur Isărescu. În acelaşi timp, PSD va avea postul de prim-viceguvernator, viceguvernator şi un alt post în executiv. Florin Georgescu, Leonard Badea sunt propunerile PSD”, a anunţat, luni, Viorica Dăncilă.

În 3 iulie, Parlamentul va vota noua conducere a BNR.

Mugur Isărescu, susţinut de PSD şi ALDE pentru un nou andat de guvernator pentru cinci ani, conduce instituţia de 30 de ani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult