Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Codrin Ștefănescu: Ar trebui dată o decizie, ce se întâmplă cu cei care au fost condamnaţi

Secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, miercuri, că decizia CCR referitoare la protocoalele SRI trebuie urmată de o decizie, o ordonanţă sau o hotărâre care să stabilească ce se va întâmpla cu dosarele cu sentinţe definitive.

”Este o decizie aşteptată, o decizie logică şi foarte normală într-un stat democratic, numai că ar trebui să se facă o intervenţie în urma acestei decizii a Curţii Constituţionale.

Adică ar trebui dată o decizie, o ordonanţă, o hotărâre fie de Guvern, fie prin Parlament ca să stabilească ce se întâmplă în urma deciziei CCR, ce se întâmplă cu cei care au fost condamnaţi în baza unor protocoale ilegale, neconstituţionale şi unice într-o ţară democratică”, a declarat pentru Mediafax secretarul general al PSD, Codrin Ştefănescu.

Miercuri, judecătorii Curții Constituționale au admis sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Ministerul Public, pe de o parte, şi Parlament, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instanţe judecătoreşti, pe de altă parte, pe tema protocoalelor de colaborare cu SRI din 2009 şi 2016.

Surse din CCR au declarat pentru Știrile Pro Tv că sentințele definitive nu vor fi afectate de această decizie, ci doar cele care sunt pe rol, acestea urmând să fie reanalizate.

Citește și
CCR, Curtea Constitutionala
CCR a admis existența unui conflict între MP şi Parlament pe tema protocoalelor cu SRI

De asemenea, deputatul USR Stelian Ion afirmă că există câteva ”lucruri pozitive” în decizia CCR de miercuri.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult