Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciucă recunoaște: Legea certificatului Covid nu poate fi adoptată anul acesta: ”Parlamentul e în vacanță”

Măsura introducerii certificatului verde la locul de muncă nu va fi adoptată de Guvern până la sfârşitul acestui an. 

 

Aflat, miercuri, la Horezu, în judeţul Vâlcea, premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat de jurnaliști dacă mai sunt șaqnse ca această lege să fie adoptată până la sfârșitul acestui an, așa cum au promis până acum liderii politici.

Reporter: Este posibil să se adopte până la începutul lunii ianuarie, în ultima săptămână, așa cum s-a vehiculat?

Premierul Nicolae Ciucă: "Dacă vă referiţi la săptămâna aceasta, nu cred că mai poate să fie adoptat".

Reporter: Și nici în prima săptămână după ...

Citește și
emilian popovici
Avertismentul unui medic pentru ianuarie: Ne aşteaptă un val 5 care poate ridica probleme. Certificatul verde, extrem de util

Premierul Nicolae Ciucă: ”Parlamentul a intrat în vacanță parlamentară”

Șeful Executivului a subliniat faptul că Parlamentul este cel care ar urma să ia o măsură în privinţa certificatului verde la locul de muncă.

"În momentul de față există o ordonanţă de urgenţă în Parlament şi un proiect de lege în Parlament. Ca atare, până ce nu se finalizează unul dintre ele, decizia a rămas să fie luată în funcţie de situaţie şi, în funcţie de situaţie, vom proceda în aşa fel încât ceea ce există ca măsuri în momentul de faţă să poată fi aplicate”, a afirmat Ciucă.

În prezent, potrivit datelor prezentate de INSP, aproximativ 60% din populația vulnerabilă a României este nevaccinată și numai 25% dintre persoanele vaccinate au efectuat doza booster.

De asemenea, întârzierea adoptării legislației referitoare la introducerea pentru o perioadă limitată a certificatului electronic COVID-19, ca măsură de limitare a răspândirii bolii, este considerată de INSP o vulnerabilitate a României în fața valului 5 al pandemiei.

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult