Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciucă, întrebat dacă se antrenează ucraineni în România: ”Nici nu încape discuție”

Premierul Nicolae Ciucă contrazice afirmațiile Rusiei, potrivit cărora în războiul din Ucraina ar lupta și mai mulți mercenari români.   

Aflat la Oradea, într-o vizită la șantierul drumului de legătură dintre centura Oradea și Autostrada A3, șeful Guvernului a fost întrebat de jurnaliști cum comentează afirmațiile recente ale oficialilor de la Kremlin.

Jurnalist: Confirmați ceea ce spune ministrul rus? Faptul că avem mulți mercenari în Ucraina..

Premierul Nicolae Ciucă: ”Deci nu există astfel de date. Am văzut că există și informația conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni, nici nu încape discuție.”

Jurnalist: De unde aceste zvonuri?

Citește și
soldati ceceni, razboi, Ucraina, Donbas
Șeful MApN: Nu avem mercenari în Ucraina. Aproape zilnic avem câte un fake news de la ruși

Premierul Nicolae Ciucă: ”Vă rog și fac apel la cetățenii să aibă în vedere și să aibă de asemenea mare grije de unde se informează. Este o situație de securitate deosebit de complicată, și în acest ansamblu există foarte multe informații care fac parte din domeniul dezinformării, al fake-news-ului, al propagandei și avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informații.”

Pe de altă parte, premierul a confirmat faptul că există un proiect de lege prin care România ar putea trimite echipament militar în Ucraina, însă nu a vrut să dea detalii. 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult