Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ciolacu, despre candidatul PSD la prezidențiale: ”Aș accepta și oameni din afara partidului”

Președintele PSD Marcel Ciolacu dă semne că nu va candida la alegerile prezidențiale din 2024 și anunță că social-democrații vor stabili un candidat chiar și din afara partidului.  

 

Marcel Ciolacu: ”Viitorul candidat al Partidului Social Democrat va fi ales de către fiecare organizație, de fiecare consilier local, municipal, viceprimar, primar, în conferințe de alegeri în întreaga țară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcția de președinte al României. Am făcut deja un colectiv de lucru pentru modificarea statutului în acest sens. Deci, părerea, că s-a rupt acea cutumă definitiv, în care președintele partidului era automat și candidat”.

 

Reporter: Poate să fie oricine?

Citește și
Laura Codruţa Kövesi
Codruța Kovesi: ”Nu, nu doresc să candidez la președinția României. No! Nein!”

Marcel Ciolacu: ”În funcție de cum facem modificările la statut. Din punctul meu de vedere, aș accepta și oameni din afara partidului, ca să fie o competiție cât mai deschisă.”

CITIȚI ȘI: Pe cine vede Stolojan candidat la prezidențiale din PNL. Afirmații fără precedent despre Mircea Geoană

 

El a mai menţionat că PSD va face un congres ordinar în care să fie decise şi modificările la statut.

Actualul secretar general adjunct al NATO, fostul președinte PSD, Mircea Geoană, ar putea candida din nou la șefia țării. Surse apropiate de fostul lider susțin că acesta pregătește lansarea unui platforme care să reunească personalități din țară și din străinătate, și să organizeze dezbateri.

Scopul final este o nouă candidatură a lui Geoană la prezidențiale.

 

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult