Liviu Dragnea rămâne șeful PSD. Victorie zdrobitoare la vot în fața grupării Firea, Stănescu, Țuțuianu
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Scrisoarea inițiată de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu a fost discutată, însă doar 8 lideri s-au arătat în favoarea ei.
Aceștia au votat punctul 1 din scrisoare, care cerea ”demisia imediată a domnului Liviu Nicolae Dragnea din funcția de președinte al Partidului și din funcția de Președinte al Camerei Deputaților”.
După vot, s-a discutat despre o excludere a Gabrielei Firea din PSD, însă s-a decis să nu aibă loc un astfel de vot astăzi.
Citiți în articol, desfășurarea evenimentelor de astăzi:
►Firea a fost propusă pentru excludere, dar nu s-a votat ►Dragnea a câștigat clar votul de încredere ►Paul Stănescu cere grațiere și amnistie. El l-ar fi avertizat pe Dragnea că dacă ar fi dată o OUG în acest sens, Viorica Dăncilă ar putea răspunde penal. ►Mesajul lui Dragnea în CEX: Apel la unitate și continuarea demersului pentru a modifica Legile justiției ► Adrian Țuțuianu a prezentat în Cex un sondaj potrivit căruia PSD ar fi la 25-30%. ►Robert Negoiță: Dragnea a greșit cu multe. Cătălin Rădulescu cere retragerea susținerii primarului Sectorului 3. ►Gabriela Firea: Cred că se va propune excluderea mea şi doi miniştri vor fi remaniaţi ►Viorica Dăncilă: Voi da mesajul meu în şedinţă ►Doina Pană: Atât timp cât Guvernul îşi face treaba, ce ne-a apucat? ►Marian Oprişan: Ceea ce se întâmplă este un atac grav la adresa partidului
LIVE TEXT:
UPDATE 21:45 Liviu Dragnea a reacționat după victorie și spune că va merge înainte cu Legile justiției, iar OUG de amnistie și gratiere o va lăsa la mâna Guvernului.
UPDATE 21:15 Gruparea anti-Dragnea dă înapoi și spune că va vota în Parlament tot ce e de votat.
UPDATE 20:45 După vot, s-a discutat în ședință despre o excludere a Gabrielei Firea din partid - propusă de primarul sectorului 5, Daniel Florea.
În final, s-a stabilit ca un astfel de vot să nu aibă loc astăzi.
”Să nu ne omorâm, să terminăm cu excluderile”, a transmis Dragnea legat de Firea.
UPDATE 20.35: Surse politice au declarat pentru Știrile ProTv că doar 8 lideri PSD s-au arătat în favoarea scrisorii inițiate de Firea, Țuțuianu și Stănescu.
Rezultatul votului este de 55 pro Dragnea, 8 anti Dragnea și o abținere.
UPDATE 20:30: Majoritatea liderilor PSD au votat pentru susținerea lui Liviu Dragnea la șefia PSD.
UPDATE 20.20: Șeful PSD, Liviu Dragnea, a răspuns rând pe rând criticilor din scrisoare.
UPDATE 20:15: Discursul lui Dragnea în CEx s-a încheiat. Urmează votul social-democraților.
UPDATE 20:00: Șeful PSD, Liviu Dragnea, vorbește în CEx. La finalul discursului va urma votul de incredere cerut de șeful social-democraților.
UPDATE 19:00: Iulia Petcu, corespondent Știrile ProTv: „De la ora 13.00 sunt social-democrații în ședință. În ciuda tuturor acestor declarații dure pe care le-am auzit și astăzi, dar și în zilele anterioare, în tot acest timp, în ședința de astăzi, social-democrații nu au mai vorbit așa dur, nu au mai cerut atât de tranșant și fără echivoc demisia lui Liviu Dragnea, iar în tabăra cealaltă nu s-a mai vorbit despre sancționarea celor care au criticat partidul din interior. Pe de altă parte, taberele sunt foarte clar delimitate. Pe de o parte, Gabriela Firea – vicepremieriul Paul Stănescu – vicepreședintele Paul Stănescu – fostul premier Mihai Tudose, acești semnatari ai scrisorii împotriva lui Dragnea, pe care azi au ținut să o prezinte, spunând că Liviu Dragnea, prin dosarele penale pe care le are, trage în jos partidul, atrage asupra sa foarte multe comentarii negative din partea oamenilor. Cota de încredere a lui Dragnea ar fi mult sub ce a partidului. Aceștia au vorbit despre scrisoare, fără să ceară în mod tranșant demisia lui Dragnea. Pe de altă parte, tabăra actualului președinte, în frunte cu Viorica Dăncilă, a vorbit despre continuarea guvernării, despre menținerea în continuare a partidului la guvernare, despre nevoia ca partidul să își ducă mai departe proiectele, iar Dăncilă a spus că vrea să meargă în continuare cu echipa. Vom avea un vot la sfârșitul tuturor acestor discuții, pentru că Dragnea vrea să testeze încrederea de care se bucură în partid.”
UPDATE 18.20: Șeful PSD, Liviu Dragnea, a părăsit pentru câteva minute sala în care se ține ședința CEx al PSD. El le-a spus jurnaliștilor că în ședință urmează să aibă loc un vot.
UPDATE 17:55: Vicepremierul Paul Stănescu l-ar fi avertizat pe șeful PSD, Liviu Dragnea, în ședința CEx al PSD, că dacă Guvernul va da o OUG privind amnistia și grațierea, Viorica Dăncilă ar putea răspunde penal, au declarat surse politice pentru Știrile Protv.
Potrivit surselor politice, Dăncilă ar fi refuzat ideea unei OUG privind amnistia și grațierea, precizând că dorește să fie urmată calea Parlamentului.
UPDATE 17:30: Adrian Țuțuianu a prezentat în Cex un sondaj potrivit căruia PSD ar fi la 25-30%, așa cum se precizează și în scrisoarea liderilor PSD. Cei din tabăra care îl susține pe Liviu Dragnea l-ar fi întrebat de unde deține datele, însă Țuțuianu a refuzat să le spună, au mai spus sursele politice.
UPDATE 16:20 Paul Stănescu a cerut în ședinta PSD grațiere și amnistie, argumentând că suntem în an Centenar.
UPDATE 15:55 Preşedintele PSD Liviu Dragnea ar fi făcut apel la unitate vineri, în şedinţa Comitetului Executiv al PSD şi ar fi spus că nu renunţă la demersurile pentru modificare legilor justiţiei. Primarul Capitalei Gabriela Firea ar fi reiterat atacurile din ultima vreme şi i-ar fi reproşat modul discreţionar în care conduce partidul, în timp ce premierul Viorica Dăncilă, care a luat şi ea cuvântul în şedinţa CEx, ar fi susţinut că nu îşi dă demisia de la conducerea Guvernului.
Social-democraţii iau în calcul organizarea unei alte şedinţe CEx săptămâna viitoare, pentru analizarea activităţii Guvernului şi a Parlamentului, spun surse din PSD, citate de News.ro.
Conform aceleiaşi surse, nu s-a discutat încă despre scrisoarea iniţiată de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi Adrian Ţuţuianu.
UPDATE 15.50: Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a cerut, vineri după-amiază, să i se retragă sprijinul primarului Sectorului 3, Robert Negoiță.
„Vreau să îi transmit prin intermediul vostru că dacă eu am terminat șef de serie la Facultatea de Medicină, înainte de 1989, și el a făcut bacalaureatul la 30 de ani, pentru că înainte punea mochetă pe jos, pe unde punea el, să spună televiziunilor și oamenilor câți procurori DNA mănâncă la el la hotel și să spună de dosarul lor de 20 de milioane de euro evaziune fiscală pe care a făcut-o el și companiile lui. El este un nimeni, acest băiețaș, și pentru că a făcut această declarație, o să îi cer în viitorul Cex să i se retragă sprijinul din funcția pe care i-am dat-o noi, partidul, de președinte pe municipii, pe toate municipiile PSD. Nu merită această funcție, nu ne reprezintă pe noi, nu merită să fie primar PSD, că am înțeles că a declarat că nu e primar al PSD, ci al Sectorului, și pentru asta o să îi dăm ocazia să rămână primarul Sectorului 3 fără să fie primar PSD și să se ducă în Piața Victoriei să facă miting cu cei care strigă împotriva noastră „Ciuma Roșie.” E zero barat, e prea mic pentru mine ca să vorbesc cu el. Dacă a făcut Bacalaureatul la 30 de ani, vă dați seama ce personalitate marcantă a partidului nostru este Robert Negoiță”, a spus Cătălin Rădulescu.
În ceea ce privește acuzațiile conform cărora Negoiță s-ar fi întâlnit la hotel cu procurori DNA, acesta a spus:
„Le am de unde le am, dar în scurt timp o să vă dăm și fotografii, ca să vedeți cine mănâncă la el, cum își închide dosarele și să spună despre dosarele de evaziune fiscală. Poate că vrea să și-l închidă și poate de asta a ieșit împotriva domnului președinte Liviu Dragnea. Altfel nu înțeleg ieșirile lui. Voi propune să i se retragă sprijinul, pentru că a făcut acuzații foarte grave: că vrea să se ducă la miting împotriva „ticăloșilor” și că el vrea să iasă să strige cum strigă oamenii acolo. O să îi dăm ocazia acestui băiețaș să meargă acolo în calitate de independent.”
UPDATE 15:30 Potrivit unor surse din partid, se ia în calcul ca săptămâna viitoare să aibă loc o nouă ședință a CEx, unul mai restrâns, cu șefii de CJ, în care să se discute aplicat pe problemele din județe.
UPDATE 15:20 Liderilor PSD care au venit la CEx li s-a cerut să lase telefoanele la intrare.
UPDATE 15:15 Mai mulţi primari din judeţul Caraş-Severin, în frunte cu deputatul PSD Luminiţa Jivan, s-au prezentat vineri în Parlament, la şedinţa Comitetului Executiv al PSD, ca să îşi exprime susţinerea faţă de Liviu Dragnea, în pofida faptului că la nivel de organizaţie judeţeană s-a decis poziţionarea împotriva liderului social-democraţilor.
Deputatul PSD de Caraş Severin Luminiţa Jivan a declarat că, deşi Comitetul Executiv Judeţean al PSD Caraş Severin a decis să fie împotriva preşedintelui PSD Liviu Dragnea, ea şi o parte din primari îl susţin pe Dragnea.
"În momentul de faţă s-a făcut un Comitet Executiv Judeţean, însă noi şi sunt aici cu o parte din primari, am venit să-l susţinem pe preşedintele Liviu Dragnea, deoarece nu suntem de acord cu decizia Comitetului care s-a dat prin vot, aceea de a nu-l susţine. Împreună cu 25 de primari ai judeţului, patru preşedinţi de organizaţii îl susţinem, deoarece este un preşedinte care a dus PSD la un scor extraordinar. În momentul de faţă mi se pare absurd să schimbăm un preşedinte care este performant", a spus Jivan, conform Agerpres.
Acelaşi exemplu l-au urmat şi câţiva primari din Mehedinţi, acolo unde nu a fost organizat comitetul executiv judeţean pentru a lua o poziţie.
"Noi am stabilit să avem dimineaţă un Comitet executiv judeţean în care preşedintele să primească un mandat pentru a vota astăzi. Domnul preşedinte (Aladin Georgescu - n.r) între timp a fugit, nu a vrut să facă niciun Comitet Executiv. Din câte am înţeles, în acest moment, vrea să se abţină, nu votează nici cu unul, nici cu celălalt. Noi suntem aici să-l sprijinim pe domnul Dragnea. Echipa de la Mehedinţi, primarii, suntem pentru continuitate, pentru continuarea programului de guvernare şi vrem ca toate lucrurile să fie bune. Nu vrem niciun fel de ruptură, să continuăm până în 2020 ca până acum, cu Liviu Dragnea", a declarat primarul din Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, preşedinte executiv al PSD Mehedinţi.
Screciu a susţinut că preşedintele filialei era din "tabăra Stănescu", dar acum "s-a sucit".
"Dânsul a ales un alt drum, era normal să facă un Comitet executiv. Am stabilit ca dimineaţă să facem un Comitet Executiv Judeţean să votăm, şi-a închis telefoanele şi a plecat, din câte am înţeles a fugit. Am vorbit cu el şi a zis că aşa a hotărât el. Din ce ştiam noi, el era în tabăra Stănescu, acum, văzând cum stau lucrurile, s-a sucit şi este undeva între scaune", a explicat Screciu.
UPDATE 13:45 Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat vineri că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a greşit cu multe, dar că va spune în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) cu ce anume, transmite Agerpres.
Întrebat dacă Liviu Dragnea a greşit, Robert Negoiţă a răspuns: "Da, cu multe. Lăsaţi că le spun în interior. Mulţi au greşit. (...) S-au făcut foarte multe greşeli, dar detaliile o să le spun în interior".
El consideră că o demisie a lui Liviu Dragnea din fruntea PSD este o idee care trebuie luată în calcul.
"Este o idee care trebuie luată în calcul. (...) În primul rând, cred că toate lucrurile acestea trebuie discutate în interior, dar, da, trebuie să luăm în calcul toate variantele. Un partid nu înseamnă un om, ar fi foarte grav să fie aşa", a răspuns Negoiţă, întrebat dacă Dragnea ar trebui să facă un pas în spate.
Social-democratul a adăugat că discuţiile din CExN trebuie să reprezinte un moment de reflecţie.
"Nu cred că este un moment de excluderi, ci de reflecţie. Este un moment în care chiar avem ce învăţa şi pe cale de consecinţă câştigăm. (...) Eu cred că din toate lucrurile care s-au întâmplat în săptămâna aceasta avem cu toţii de învăţat. Suntem capabili să învăţăm din asta, câştigăm cu toţii. Când zic cu toţii, zic chiar cu toţii. Nu suntem capabili să învăţăm şi pornim iarăşi pe răzmeriţe şi pe ranchiuni şi pe răzbunări, pierdem cu toţii", a afirmat el.
UPDATE 13:10 Liviu Dragnea a negat înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, că va propune să fie excluşi din partid cei care l-au contestat. El a venit la ședința împreună cu Viorica Dăncilă.
UPDATE 12:50 Ședința CEx PSD este în desfășurare.
UPDATE 12:45 Cătălin Rădulescu: ”Sunt în grupul care îl susține pe Dragnea. 70 - 80% din CEx îl susține pe Dragnea. Sunt colegi care ar trebui să tacă în loc să vorbească.”
UPDATE 12:20 Înainte de CEx, Gabriela Firea a spus: ”Cred că se va propune excluderea mea. Miza este să fie dati afară 2 miniștri foarte importanți care au început să-l incomodeze pe Liviu Dragnea: Paul Stănescu și ministrul Justiției, Tudorel Toader, care îl irită foarte mult.”
”Am ajuns la execuţii publice, la linşaj, pentru că avem curajul să vedem altfel lucrurile şi să şi argumentăm. (...) Nu demisionăm, nu vrem să constituim altă formaţiune, nu mergem la alt partid”, a mai declarat Firea.
Şi Paul Stănescu a subliniat că ”nimeni nu pleacă din partid”.
Gabriela Firea, Adrian Ţuţuianu, Paul Stănescu, Mihai Tudose, Marian Neacşu, Nicolae Bădălău şi Marcel Ciolacu au venit împreună la şedinţa CEx.
UPDATE 12:00 Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, că îşi va prezenta mesajul în cadrul reuniunii.
"Voi da mesajul meu în CEx. Aşa cum am spus, consider că lucrurile trebuie lămurite în CEx", a afirmat Dăncilă, preşedinte executiv al PSD, conform Agerpres.
Ea a făcut aceste declaraţii înainte de a intra în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, unde se află peste 10 lideri din partid.
UPDATE 11:30 Marian Oprişan, preşedinte PSD Vrancea, a declarat vineri, înainte de şedinţa Comitetului Executiv, că ceea ce se întâmplă este un atac grav la adresa partidului şi că "nu poţi să vii dintr-o dată, peste noapte, după ce nu ai deschis gura niciodată, cu o scrisoare".
"Cred că nu s-a aşteptat nimeni la mine să administrez o lovitură partidului care reprezintă cu siguranţă doar interesele oamenilor din România şi ale României. Repet. Miza nu este rămânerea sau plecarea lui Liviu Dragnea. Miza o reprezintă România, programul de guvernare, stabilitatea ţării şi faptul că odată şi odată trebuie să ne ridicăm din genunchi, iar resursele ţării să nu mai fie ale străinilor. Normal este să vorbeşti în interiorul partidului. Ştiti foarte bine că nu mor de dragul lui Liviu Dragnea şi că atunci când am avut ceva de spus, am spus-o în interiorul partidului", a declarat Marian Oprişan, preşedinte PSD Vrancea.
Acesta i-a criticat dur pe contestatarii din partid.
"Nu poţi să vii dintr-o dată peste noapte, după ce nu ai deschis gura niciodată în organismele statutuare ale PSD, în CExN, nu poţi să vii dintr-o data şi să scrii o scrisoare, să te adresezi membrilor PSD şi cetăţenilor României cu probleme strict interne ale PSD”, a mai spus Oprişan.
UPDATE 11:05 Conform surselor corespondentului Știrilor PRO TV, majoritatea din CEx este în favoarea lui Liviu Dragnea. După o ședință desfășurată vineri dimineață, aceleași surse spun că Dragnea își va păstra funcția de președinte al PSD și al Camerei Deputaților.
Funcția sa ar putea fi însă în pericol dacă votul se va desfășura secret, astfel nu se va ști cine a votat pentru sau contra demisiei liderului PSD.
Un discurs hotărâtor este al Vioricăi Dăncilă, mai arată sursele politice. Liderul PSD ar putea rămâne în funcție dacă premierul afirmă că vrea să rămână de partea lui Liviu Dragnea, de teama pierderii guvernării. Până în acest moment, Dăncilă, cea care deţine funcţia numărul doi în partid şi care ar urma să conducă interimar PSD dacă Liviu Dragnea pleacă - nu a spus public de partea cui este în acest scandal uriaş.
Conform unor surse Știrile PRO TV, Viorica Dăncilă ar fi avut negocieri cu tabăra opozanților lui Liviu Dragnea, coalizată în jurul lui Paul Stănescu. Dragnea i-ar fi cerut Vioricăi Dăncilă să renunțe la funcția de premier dacă el este demis de CEx.
Înaintea începerii ședinței Comitetului Executiv, liderii din PSD s-au strâns la Liviu Dragnea în birou.
UPDATE 10:50 Vicepreședintele PSD Doina Pană spune că majoritatea organizaţiilor de partid din Transilvania au decis să îl susţină pe Liviu Dragnea la conducerea PSD, ea afirmând că nu este uşor de lucrat cu Dragnea, dar că nu poate fi ignorat faptul că PSD a câştigat zdrobitor cu el la conducere.
"Aseară ne-am întâlnit din Transilvania şi, cu trei excepţii, din 22 de organizaţii toţi sunt pentru a ne continua treaba. Atâta timp cât Parlamentul şi-a făcut treaba (...), atâta timp cât Guvernul îşi face treaba, ce ne-a apucat? Problemele din partid este normal să le discuţi în partid. Când Guvernul merge bine, când Parlamentul merge bine, de ce să ieşi public?", a declarat Doina Pană, vineri, la sosirea în Parlament înaintea şedinţei Comitetului Executiv al PSD, conform news.ro.
Ea a mai spus că nu este uşor de lucrat cu Liviu Dragnea, dar că nu poate fi ignorat faptul că PSD a câştigat zdrobitor cu Liviu Dragnea la conducere. Doiana Pană a mai spus că singurul lucru cu care este de acord din ceea ce susţin contestatarii lui Liviu Dragnea este că ar fi nevoie de "o conducere mai colectivă" a partidului.
"Ce nu te omoară te întreşte şi cred că partidul va ieşi întărit, chiar dacă unii vor avea nemulţumiri. (...) Nu-i uşor de lucrat cu Liviu Dragnea, dar, în acelaşi timp, nu poţi să nu vezi ce s-a întâmplat cu acest partid de când e Liviu Dragnea la conducere. Noi am câştigat zdrobitor, cu un program de guvernare coordonat de Liviu Dragnea. (...) Poate că ar trebui să ne întâlnim mai des. Legat de o mai bună organizare, să ne întâlnim mai des, legat de, hai să zic, o conducere mai colectivă, da, au dreptate. În rest, eu nu pot nimic de acolo să susţin", a mai spus vicepreşedintele PSD.
UPDATE 10:15 Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, face un apel la "raţiune şi unitate" în PSD, înaintea şedinţei Comitetului Executiv Naţional al partidului, spunând că principala procupare a social-democraţilor trebuie să fie actul de guvernare, iar această cale presupune o revigorare ideologică şi identitară a partidului, printr-o dezbatere internă cu membrii şi simpatizanţii PSD.
”Colegii mei spun că este o greşeală că se vorbeşte acum prea puţin în spaţiul public de proiecte reale de ţară. De aceea, echipa PES activists România consideră că Partidul Social Democrat trebuie să vorbească mai mult despre societate. Principala noastră preocupare trebuie să fie actul de guvernare cu scopul de a oferi soluţii la problemele reale cu care se confruntă cetăţenii în fiecare zi. Tocmai de aici poate apărea totuşi o cale spre consens. Această cale nu presupune inacţiune", afirmă Victor Negrescu într-o postare pe Facebook.
Taberele din PSD
Au loc negocieri dure, trocuri, dar și unele trădări - în ambele tabere. Contestatarii, în frunte cu Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu, cred că partidul nu mai are viitor cu un președinte "vulnerabil". Ba mai mult, aceștia susțin că au de partea lor zeci de parlamentari, care ar înclina balanța la orice vot important de acum înainte.
În schimb, cei care au rămas cu Dragnea susțin că vor câștiga.
Viitorul politic al lui Liviu Dragnea în fruntea PSD, dar şi soarta guvernării se negociază intens în aceste momente. Liderii judeţeni ai social democraţilor au venit la Bucureşti pentru a spune dacă îl mai vor sau nu şef pe Liviu Dragnea.
După apariţia scrisorii în care i se cere acestuia să demisioneze imediat din fruntea PSD şi a Camerei Deputaţilor, mai mulţi şefi din teritoriu au fost de acord cu conţinutul epistolei şi o vor susţine la şedinţa Comitetului Executiv.
Potrivit unor surse din partid, dar şi din declaraţiile publice, organizaţiile puternice conduse de lideri cu notorietate la Bucureşti ar fi deja în tabăra anti-Dragnea.
Alături de Bucureşti, Olt şi Dâmboviţa, s-ar regăsi filiala Giurgiu, condusă de Niculae Bădălău, Buzău, coordonată de Marcel Ciolacu şi chiar Ialomiţa cu Marian Neacşu în frunte, până nu de mult omul de încredere al lui Liviu Dragnea. Caraș Severin, Argeş, Mehedinţi, Bistriţa, Brăila, Vaslui, Buzău,Timiş, Cluj, Vrancea şi Călăraşi sunt alte filiale care ar fi făcut deja opţiunea anti-Dragnea.
În plus, Adrian Țuțuianu a anunţat că peste 50 de parlamentari PSD ar putea să nu mai susţină guvernarea dacă Dragnea nu va fi înlăturat, scenariu în care Cabinetul Dăncilă ar rămâne fără sprijin în Parlament şi ar putea fi demis prin moţiune de cenzură.
Adrian Țuțuianu, vicepreşedintele PSD: “Eu cred că există riscul, dacă nu găsim o soluție la problemele serioase pe care le are PSD astăzi, că unii dintre parlamentarii noștri să plece spre alte partide politice. Riscul acesta există, ceea ce poate genera o pierdere a majorității parlamentare.”
De partea cealaltă, oamenii fideli lui Liviu Dragnea susţin că au majoritatea în Comitetul Executiv şi se vor opune debarcării liderului.
Filalele PSD de la Iaşi, Botoşani, Neamţ, Suceava, Bacău, Galaţi, Dolj, Gorj, Braşov, Satu Mare, Arad, Alba, Bihor, Teleorman sau Mureş i-ar fi garantat deja susţinere lui Liviu Dragnea.
Până în acest moment, Viorica Dăncilă- cea care deţine funcţia numărul doi în partid şi care ar urma să conducă interimar PSD dacă Liviu Dragnea pleca - nu a spus public de partea cui este în acest scandal uriaş.
Negocierile vor continua însă pentru că sunt organizaţii judeţene care nu au luat o hotărâre. Şedinţa Comitetului Executiv al PSD, for alcătuit din 68 de membri, va începe vineri la prânz.
Aşadar, contestatarii ar avea nevoie de cel puţin 35 de voturi. Dacă tabăra Dragnea va avea câştig de cauză, unii dintre cei care se opun conducerii ar putea alege să plece din partid.
Sursa: Pro TV
Etichete: Gabriela Firea , demisie , Liviu Dragnea , palatul parlamentului , CExN
Dată publicare: 21-09-2018 20:30