Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primarul general: ”Încercăm pe cât posibil să evităm carantinarea Bucureștiului”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Primarul general Nicușor Dan a declarat, luni, după o ședință avută cu premierul Florin Cîțu și primarii de sectoare, că se încearcă, ”pe cât posibil” evitarea aplicării unei măsuri de ”carantinare a Bucureștiului”.

Dan a mai precizat că, în opinia sa, populația mai are de rezistat încă aproximativ două luni de restricții din cauza Covid-19, deoarece în aprilie și mai vor veni cantități mari de vaccinuri în România.

”Suntem practic în aceeași situație din noiembrie, decembrie. Aceleași măsuri de atunci, mai puțin deschiderea școlii, sunt în vigoare în momentul acesta. bineînțeles că este și o oboseală a populației după un an de restricții. Totul este să fim responsabili și să trecem cu bine. Deci, practic, mai avem de trecut două luni, pentru că este o cantitate mare de vaccinuri care urmează să vină în România în lunile aprilie și mai. Deci noi trebuie să mai rezistăm partea asta de luni, martie și aprilie, până când un număr de vaccinuri vor sosi”, a spus primarul Capitalei.

Cât despre închiderea școlilor, primarul Capitalei a spus că totul depinde de actele normative care vor fi emise de autoritățile naționale, nu cele locale.

„Tot ce înseamnă de închidere a școlilor, de închiderea a activităților economice, cum sunt mall-urile, sunt măsuri obligatorii care urmează niște acte normative, care sunt emise de autorități naționale. Ca autorități locale, nu putem decât să ne conformăm. Ce pot să vă spun este că la această discuție între primul-ministru și primarii din București am încercat să găsim acele măsuri efective care să evite carantinarea Bucureștiului” - a mai spus Nicușor Dan.

Citește și
spital, izolare, carantina
Autoritățile au decis prelungirea restricțiilor în București, din cauza îmbolnăvirilor cu Covid-19
Premierul Florin Cîțu este nemulțumit de situația cazurilor de Covid-19 în București

 

Premierul Florin Cîţu s-a arătat nemulțumit, luni, de situația tot mai gravă a cazurilor noi de îmbolnăviri cu Covid-19 în București, astfel că a organizat o ședință la ora 13.00 cu primarul general și cei de sectoare.

Înainte de această discuție, Cîțu a spus că este ”foarte supărat”, deoarece există "o minoritate care nu respectă regulile în vigoare".

”Am văzut și eu, ca și dumneavoastră, imaginile cu ce s-a întâmplat weekend-ul trecut și în cluburi, și se întâmplă și în stațiunile montane, și vreau să spun că sunt foarte supărat să văd că există o minoritate dintre concetățenii noștri care încă nu vrea să respecte regulile în vigoare. Bineînțeles că implicațiile sunt pentru majoritatea populației.” - a spus premierul României.

El a avertizat că autoritățile vor fi intrasigente în perioada următoare cu cei care nu respectă legea, inclusiv cu parlamentarii.

"Acolo unde nu se respectă legea, voi fi intransigent. Nimeni nu este mai presus de lege. Din păcate, există şi parlamentari care instigă, îndeamnă la nerespectare legii. (...) Nu am o problemă cu protestele, (...) dar să o facă respectând legea, să poarte mască. (...) I-am cerut domnului Bode o situaţie despre ce s-a întâmplat în weekend. Nimeni nu este mai presus de lege", a subliniat premierul.

Întrebat dacă se pune problema carantinării Capitalei, Cîţu a afirmat:

"Personal, am vrut să păstrăm economia deschisă şi am găsit soluţii. Doresc să găsim soluţii să nu ajungem la carantinare. Decizia o luăm după ce am întâlnire cu primarul general, primarii de sector. De aceea, aştept soluţii" - a mai spus șeful Guvernului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult