Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Există în continuare un risc.” Cinci persoane au murit în timpul furtunii Babet, noi inundaţii sunt încă posibile

Cinci persoane au murit în Regatul Unit în timpul furtunii Babet, care a cauzat inundaţii importante.  

Întreaga ţară rămâne sub ameninţarea unor noi precipitaţii abundente în zilele următoare, au avertizat luni autorităţile britanice, relatează AFP.

Al cincilea cadavru, cel al unui bărbat rămas blocat într-un vehicul, a fost descoperit în regiunea Aberdeen din Scoţia, una dintre cele mai afectate de furtuna care s-a abătut săptămâna trecută asupra Regatului Unit şi a unei părţi a Scandinaviei, a precizat Poliţia scoţiană.

A fost cea de-a treia victimă înregistrată în Scoţia, în timp ce alte două persoane au fost găsite decedate în Anglia.

Mii de persoane din întreaga ţară şi-au văzut locuinţele inundate şi câteva sute au rămas fără locuinţe.

Citește și
„Încălzirea globală nu înseamnă că vom merge tot anul în pantaloni scurți”. Viscole rare, dar mult mai intense | INTERVIU
„Încălzirea globală nu înseamnă că vom merge tot anul în pantaloni scurți”. Viscole rare, dar mult mai intense | INTERVIU

Deşi furtuna Babet a trecut, Agenţia de mediu din Regatul Unit a precizat luni că a emis încă peste 100 de alerte de inundaţii, mai ales în Anglia, în comitatele nordice Derbyshire şi Nottinghamshire, "unde unele râuri şi-au depăşit cel mai înalt nivel precedent al lor, înregistrat în 2007".

"Mai multe ploi sunt aşteptate (...) care vor cădea pe soluri deja saturate, ceea ce înseamnă că există în continuare un risc (....) de posibile noi viituri importante" până miercuri, a declarat Sarah Cook, directoarea departamentului de gestionare a inundaţiilor în cadrul agenţiei, citată într-un comunicat.

Ministrul britanic al Mediului, Therese Coffey, aflată într-o deplasare la Retford, în comitatul Nottinghamshire, a declarat pentru postul de televiziune Sky News că unele dintre persoanele afectate de inundaţii ar putea fi nevoite "să aştepte mai multe luni" înainte să poată să revină în locuinţele lor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult