Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Zeci de bătrâni morți de coronavirus după ce au primit vizita unor voluntari, în Belgia. Unul se îmbrăcase în Moș Crăciun

Mai mult de 26 de batrâni au murit de coronavirus într-un centru de îngrijire din Belgia, după ce voluntarii unei asociații le-au făcut o vizită, iar unul dintre aceștia s-a îmbrăcat în Moș Crăciun.

 

Unul dintre voluntari a fost testat pozitiv la coronavirus. Aproximativ 85 de rezidenți și 40 de membri ai personalului de la azilul de bătrâni Hemelrijck din Mol, în provincia Anvers, s-au infectat cu COVID-19 după vizita voluntarilor din 5 decembrie.

Voluntarii au vrut să le facă o bucurie, cu prilejul sărbătorii populare a copiilor Sinterklaas.

Deși un voluntar a fost testat pozitiv, nu este clar dacă el a fost sursa focarului, arată publicația Politico.

Totuși, Marc Van Ranst, un epidemiolog cunoscut din Belgia, a scris pe rețelele de socializare că majoritatea infecțiilor provin din aceeași sursă.

Citește și
Femeie
Bătrânii de la sat primesc bani pentru o masă caldă, dar nu au unde să îi cheltuie

Reprezentanții centrului de bătrâni consideră că numărul infecțiilor s-a stabilizat și persoanele infectate se simt mai bine.

„Să sperăm că punctul culminant al focarului a fost atins“ a spus directorul de îngrijire a casei, Greet Moonen. „Recunosc că comunicarea cu membrii familiei nu a fost ușoară. Ca echipă, facem tot posibilul pentru a îmbunătăți acest lucru” a spus acesta.

Rudele unui rezident care a murit vor depune o plângere împotriva casei la Agenția pentru îngrijire și sănătate din Flandra, potrivit publicațiilor locale.

Nu există, însă, nicio dovadă că voluntarul știa că a fost infectat când a făcut vizita în decembrie.

În mai multe imagini se poate vedea că unii rezidenți nu purtau măști.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult