Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Revoltător de rasist”. De ce s-au supărat indienii după ce revista germană Der Spiegel a publicat o caricatură

Indienii critică intens o caricatură apărută în revista germană Der Spiegel, pe care au descris-o ca fiind rasistă și de prost gust, relatează BBC. Desenul a apărut la scurt timp după ce India a devansat China la numărul de locuitori.  

Caricatura prezintă un tren indian dărăpănat, plin până la refuz cu pasageri, inclusiv pe vagoane - depășind un tren chinez de ultimă generație pe o linie paralelă.

Desenul este etichetat de indieni, inclusiv de un membru al guvernului drept o „bătaie de joc”.

Mulți indieni au postat pe Twitter fotografia cu desenul și acuză revista că a rămas blocată pe o idee învechită despre India și nu recunoaște progresul înregistrat de țară în ultimele decenii.

Ministrul federal Rajeev Chandrasekhar a scris pe Twitter: „În pofida încercării de a vă bate joc de India, nu este inteligent să pariezi împotriva Indiei sub premierul Narendra Modi. În câțiva ani, economia Indiei va fi mai mare decât cea a Germaniei”.

Citește și
India cea mai numeroasa tara din lume
Schimbare istorică. India va depăși populația Chinei în câteva luni. Cât reprezintă populația Asiei din totalul global

Kanchan Gupta, consilier principal în cadrul Ministerului Informației și Audiovizualului, a scris pe Twitter că desenul animat este „revoltător de rasist”.

Un alt utilizator de Twitter a spus că desenul animat arată „mentalitatea de elită” a revistei.

Reprezentanții Der Spiegel nu au reacţionat la critici.

În timp ce trenurile supraaglomerate pot fi încă văzute în multe părți ale Indiei, au fost făcute investiții semnificative pentru a îmbunătăți rețeaua feroviară a țării și trenurile acesteia.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult