Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„A fost oribil!”. Mărturisirile unui elev care a scăpat din masacrul din Belgrad. Atacatorul de 14 ani ar fi fost drogat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Atac armat într-o scoala gimnazială din Belgrad! Un paznic și opt elevi au fost uciși miercuri dimineață, după ce un băiat de clasa a VII-a a deschis focul în clasă.

Primele imagini de la locul tragediei din Belgrad, filmate de corespondentul PRO TV Roxana Tivadar

O profesoară și mai mulți copii au fost răniți, iar atacatorul, un elev premiant, a fost reținut. Venise la prima oră cu o armă care ar fi fost a tatălui său, un medic renumit. Potrivit unor informații, suspectul de 14 ani ar fi fost sub influența drogurilor.

Era abia trecut de ora 8, elevii nici nu începuseră bine cursurile, când atacatorul a dat buzna în clasă și a început să tragă la întâmplare în colegi.

Citește și
atac serbia
Atac armat la o școală din Belgrad. Opt copii și un gardian au fost împușcați mortal de un băiat de 14 ani

Printre cei uciși se numără și paznicul școlii, un barbat de 51 de ani.

În scurt timp, apelurile la numărul de urgență au început să vină în valuri. Imediat, întreaga zonă a fost împânzită de poliție, care a oprit accesul pe stradă. Părinții care au auzit ce s-a întamplat au fugit disperați spre școală pentru a afla vești despre copiii lor.

Părinte: „Copilul meu a supraviețuit. Dar nici nu vă puteți imagina ce a fost acolo, a văzut un bărbat cum a fost pus la pământ, împușcăturile, lumea care fugea, s-a temut că băiatul cu arma va fugi după ea. Este șocată, dar a acceptat să vorbească”.

Copiii care au scăpat din cumplitul atac povestesc socați cele întamplate.

Elev: „Un băiat a fost împușcat în picior, o fată a fost rănită, cred că a mai împușcat încă doi băieți. Dar nu i-a împușcat pe toți. A fost oribil”.

Atacatorul, premiant la diverse competiții de matematică și biologie

Suspectul de doar 14 ani a fost arestat. Potrivit presei sârbe, băiatul ar fi unul dintre cei mai buni elevi ai școlii, spun colegii și profesorii. Este fiul unui medic de renume din Belgrad și era premiant la diverse competiții de matematică și biologie. Este greu de imaginat ce l-ar fi putut determina să-și ucidă colegii.

Milan Nedeljkovic, primar al comunei Vracar: „Toți ceilalți copii au fost evacuați pe ușa din spate a școlii. Avem imaginile de pe camerele de supraveghere. Dar avem și o lecție de învățat, este nevoie și de detectoare de metale (în școli). Este o tragedie imensă. Așa ceva, aici în (cartierul) Vracar, în Belgrad, nu s-a mai auzit de așa ceva, de fapt cred că nici în toată Serbia. O astfel de tragedie la o școală gimnazială...”.

Astfel de evenimente au loc foarte rar în Serbia, care are legi foarte stricte in privinta armelor de foc. Totuși, specialiștii au avertizat în nenumărate rânduri că țara este inundată de arme ilegale, rămase în urma confliectelor din anii '90.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult