Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Un reporter olandez este agresat în timpul unei transmisii LIVE de un gardian chinez

Un reporter olandez care se ocupa de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing a fost agresat de o autoritate chineză în timpul unei transmisii live, realizată după ceremoniile oficiale de deschidere a jocului.

Potrivit New York Post, corespondentul olandez al radiodifuziunii publice, Sjoerd den Daas, a fost apucat, împins și bruscat de un gardian care purta o banderolă roșie, potrivit unei înregistrări a emisiunii de vineri.

„Corespondentul nostru @sjoerddendaas a fost scos din fața camerei de gardieni la ora 12.00 în direct, în NOS Journaal. Din păcate, acest lucru devine din ce în ce mai mult o realitate zilnică pentru jurnaliştii din China. El este bine și a putut să-și termine povestea câteva minute mai târziu”, a transmis postul respectiv într-un mesaj pe Twitter.

Nu a fost imediat clar de ce den Daas a fost abordat de gardianul chinez chiar în timp ce el transmitea în fața stadionului Bird's Nest.

Postul NOS a trebuit să întrerupă legătura cu reporterul, lăsând-o confuză pe prezentatoarea care se afla în studioul din Olanda.

Citește și
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing încep sub spectrul Covid-19 şi al boicotului diplomatic. România are 22 de sportivi
Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing încep sub spectrul Covid-19 şi al boicotului diplomatic. România are 22 de sportivi

 

„Evident că am fost în legătură cu NOS, radiodifuzorul de stat, și a fost o circumstanță nefericită”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic Internațional, Mark Adams, citat de Reuters.

"Cred că cineva a avut un zel exagerat. El (reporterul) a putut, foarte repede după aceea, cu ajutorul oficialilor de acolo, să-și continue lucrul în fața camerei" - a mai spus oficialul Comitetului.

Încălcările pe scară largă ale drepturilor omului și maltratarea sportivilor chinezi au aruncat o pată neplăcută asupra Jocurilor de iarnă din 2022.

Beijingul a ordonat sportivilor să nu vorbească despre agresiunea, opresiunea sau abuzurile Chinei în timpul jocurilor.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult