Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Uraganul Dorian. Insula cu 50.000 de oameni acoperită de ape în proporție de 70%

Your browser doesn't support HTML5 video.

O insulă din Bahamas pe care locuiesc 50.000 de oameni se află acum sub apă în proporție de 70%, după ce uraganul Dorian a devastat zona timp de două zile, cu rafale uriașe.

”Nu arată bine și ne așteptăm la pagube catastrofale”, a declat ministrul de Finanțe Kevin Peter Turnquest despre insula Grand Bahama, relatează Bloomberg.

Porturile și aeroporturile din Grand Bahama și Insulele Abaco, din imediata apropiere, sunt inundate ori distruse, complicând astfel operațiunile de salvare a oamenilor izolați de apă. CBS News ransmite că unele persoane au fost nevoite să facă găuri în acoperișuri după ce apa le-a năvălit în case cu violență.

Oficialii au lansat un apel urgent către cei care dețin echipamente precum trailere, jet ski-uri, bărci mici, camioane sau autobuze să se adune în fața unui centrul comercial din Grand Bahama pentru a ajuta la operațiunile de salvare.

Garda de Coastă americană și Marina britanică au trimis nave pentru asistență.

Citește și
Uragan Dorian
Uraganul Dorian se îndreaptă spre coasta SUA. 7 oameni au murit în Bahamas

Deocamdată sunt 7 morţi în Bahamas, iar furtuna a distrus 13.000 de case şi alte mii de mașini. În acest timp, Coasta de est a Statelor Unite rămâne în alertă, pentru că acolo se îndreaptă acum uraganul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult