Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unul dintre cele mai periculoase obiecte de la Cernobîl. Poate ucide de la o singură atingere

Un excavator abandonat în zona de excludere de la Cernobîl ar putea fi atât de radioactiv încât ar putea ucide o persoană chiar și după o singură atingere.

Mașinăria a fost abandonată, după ce a fost folosită pentru diminuarea dezastrului provocat de explozia reactorului nuclear, în 1986.

Excavatorul a fost găsit recent într-o pădure aflată în apropiere de Pripyat, care a devenit acum un oraș fantomă din cauza dezastrului nuclear ce a dus la evacuarea tuturor locuitorilor.

Mulți turiști care au ajuns în zona de excludere de la Cernobîl au găsit excavatorul. Printre aceștia se află și arheologul australian Rob Maxwell, care avertizează că utilajul ”este incredibil de radioactiv și periculos”. Expertul a explicat faptul că, în urmă cu 33 de ani, excavatorul a intrat în contact direct cu diferite materiale contaminate, potrivit Daily Mail

Centrala nucleară de la Cernobîl este situată în apropierea orașului ucrainean Pripyat și a explodat în aprilie 1986.

Citește și
Operațiunea de stingere a incendiului de la Cernobîl
Mărturia pilotului care a trecut de 11 ori peste reactorul de la Cernobîl: "Făceam spume la gură"

Aproximativ 116.000 de oameni au fost evacuați din împrejurimi, iar acum există o zonă de excludere de 30 de kilometri, în care este illegal să trăiești

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult