Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un lunetist britanic a ucis un jihadist noaptea, cu o lovitură de ”una la un milion”

Un lunetist al trupelor speciale britanice susține că a ucis un luptător cu experiență al Statului Islamic cu o lovitură extrem de norocoasă, de ”una la un milion”, executată pe timp de noapte.

Potrivit Daily Mail, extremistul jihadist ar fi fost ucis de britanic de la o distanță de peste 1,6 kilometri.

De asemenea, lunetistul afirmă că teroristul ar fi fost lovit cu un glonț în cap în apropiere de granița cu Siria, după ce a avut la dispoziție un timp de doar 15 secunde.

Se pare că britanicul ar fi un sergent într-o unitate SAS, acesta fiind un veteran al operațiunilor militare din Irak și Afganistan, unde ar fi doborât peste 100 de inamici.

Potrivit Daily Star Sunday, el ar fi folosit o pușcă cu lunetă fabricată în SUA, McMillan TAC-50. Cu acest model ar fi reușit să ucidă fanaticul care tocmai sosise la o casă considerată sigură, într-un sat de lângă granița cu Siria.

Citește și
Anastasia Slobodyanyuk
Lunetista cunoscută sub porecla ”Albă ca Zăpada” a fost ucisă în Ucraina de un alt lunetist

O sursă citată de Daily Star a declarat că satul respectiv se află sub ocupația ISIS, ceea ce făcea imposibilă varianta de capturare a teroristului.

”Echipa SAS a sperat ca acel comandant ISIS va veni pe timpul zilei, pentru că o lovitură pe timp de noapte era văzută ca fiind periculoasă. Însă pe măsură ce se apropia seara, echipa și-a dat seama că va trebui ori să anuleze ori să execute lovitura noaptea.

Lunetistul a spus că vrea să încerce noaptea, iar cererea a fost aprobată.” a spus sursa citată.

Lunetistul a avut 15 secunde la dispoziție, să execute lovitura, în timp ce jihadistul își parca mașina.

De asemenea, britanicul spune că extremistul a fost ucis instant, după ce glonțul l-a lovit direct în ceafă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult