Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un examen şcolar, amânat din cauza caniculei. Au fost anunțate temperaturi de 47 de grade

Examenul pentru dobândirea Diplomei naţionale de brevete , atribuită la sfârşitul unui ciclu şcolar în Franţa elevilor cu vârste cuprinse între 14 şi 16 ani, a fost amânat din cauza caniculei, în urma unei decizii anunţate luni de Ministerul Educaţiei din

Probele erau programate pentru joi şi vineri, în perioada de vârf a valului de căldură prognozat în Franţa, ce ar putea să ridice până la 45 sau chiar 47 grade Celsius temperaturile resimţite în mai multe regiuni franceze, inclusiv la Paris, a precizat ministrul Jean-Michel Blanquer.

Aceste examene vor avea loc săptămâna viitoare în zilele de luni şi marţi, "pentru a garanta securitatea elevilor", a precizat ministrul francez într-o conferinţă de presă.

Alerta de caniculă de nivel "portocaliu" a fost emisă de Meteo-France luni dimineaţă pentru Regiunea Pariziană (RP), în contextul în care francezii îşi amintesc încă de canicula din vara anului 2003, care a provocat peste 15.000 de decese.

Canicula din iunie 2019 este una fără precedent prin prisma precocităţii sale înregistrate în ultimii 70 de ani şi după 1947, anul ce a marcat debutul măsurătorilor detaliate de temperatură, a subliniat agenţia Meteo-France.

Citește și
Examenul la matematică pentru admiterea la liceu, amânat. Testul a apărut pe reţele sociale
Examenul la matematică pentru admiterea la liceu, amânat. Testul a apărut pe reţele sociale

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult