Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat și-a "cărat" 2 zile piciorul după ce a căzut pe munte. Cum a fost salvat

Un bărbat din Australia care s-a rănit după ce a căzut 6 metri într-o cascadă a fost nevoit să își "care" piciorul rupt timp de două zile până a fost salvat.

Neil Parker, în vârstă de 54 de ani, plecase într-o drumeție de câteva ore pe munte când a alunecat și și-a rupt încheietura de la o mână, iar partea inferioară a piciorului stâng i s-a rupt în două, potrivit BBC.

Bărbatul a povestit că și-a pierdut telefonul în timpul căzăturii și a realizat că singura sa șansă de supraviețuire era să se târască până într-o zonă în care ar putea fi găsit de trecători.

"Parcurgeam câte un metru, un metru și jumătate, apoi trebuia să mă opresc să iau o pauză. Nu îmi venea să cred. Sunt doar 3 kilometri, dar mi-a luat două zile ca să îi parcurg. Mă gândeam că nu o să ajung niciodată", a declarat Neil de pe patul de spital.

Citește și
Viorica Dancila
Dăncilă le propune funcții în Guvern celor de la ALDE, partid retras din coaliție. Cine sunt

Bărbatul plănuia un traseu de trei ore pe Muntele Nebo, din apropiere de Birsbane când pietrele de sub picioarele sale s-au desprins și a alunecat 6 metri în cascadă.

Neil a povestit că s-a folosit de trusa de prim ajutor și de bețele de trekking pe care le avea la el pentru a-și fixa piciorul la loc.

"A trebuit să îmi car piciorul - iar picioarele sunt foarte grele când nu sunt legate de nimic - și am încercat să îl ridic ca să trec peste o piatră, apoi m-am folosit de coate și brațe ca să mă târăsc", a spus Parker.

În cele din urmă, bărbatul a fost reperat de pilotul unui elicopter, care l-a transportat la spital.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult