Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat din Peru s-a răzbunat pe mai multe adolescente care au refuzat să-i trimită poze nud. Ce a făcut

Un bărbat din Peru a trimis peste 150 de amenințări false cu bombă către școli, sinagogi și alte clădiri publice din SUA, după ce mai multe adolescente au refuzat să-i trimită fotografii nud, scrie BBC.

Autoritățile peruane l-au arestat marți pe Eddie Manuel Nunez Santos în Lima, a declarat Departamentul de Justiție al SUA. Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, este acuzat că a trimis amenințările false cu bomba la începutul lunii septembrie.

Acțiunile sale au creat panică și au dus la evacuări și chiar perturbări ale programului de lucru al instituțiilor.

Bărbatul se dădea drept un adolescent pe nume „Lucas” și comunica cu fetele pe o platformă de jocuri online. El le cerea poze nud și le amenința că le va bombarda școala dacă refuză să-i trimită imaginile.

Activitatea mai multor instituții a fost afectată

Pe 15 septembrie, FBI a început să primească rapoarte privind mai multe amenințări trimise prin e-mail la diverse instituții publice din New York, Pennsylvania, Connecticut, Arizona și Alaska.

Citește și
Profesor
Un profesor din Iași le-a cerut poze nud elevelor de 10-11 ani. Explicația halucinantă a cadrului didactic

Într-un e-mail, bărbatul susținea că bombele „vor exploda în câteva ore” și că „o mulțime de oameni nevinovați vor muri”.

Două zile mai târziu, școlile din Pennsylvania au început să primească amenințări, iar peste 1.100 de elevi au fost evacuați.

Aeroporturi, spitale și un centru comercial au fost, de asemenea, vizate. Ca urmare a e-mailurilor, spun procurorii, a fost mobilizată poliția, școlile au fost evacuate și închise, zborurile au fost amânate, iar un spital a fost închis.

Anchetatorii au reușit să urmărească e-mailurile, numerele de telefon și adresele IP legate de amenințările cu bombă și așa au reușit să dea de bărbat.

Răzbunare pe adolescente

„Acuzatul s-ar fi angajat în acest comportament reprobabil și distructiv din punct de vedere social într-o încercare perversă de a se răzbuna pe adolescentele care au refuzat cererile sale de fotografii nud și explicit sexuale”, au menționat autoritățile.

Bărbatul a fost acuzat, joi, de trimitere de mesaje amenințătoare și false, tentativă de exploatare sexuală a unui copil și pornografie infantilă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult