Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ucrainenii își apără țara cu mâinile goale. Imagini impresionante cu cetățeni care formează o baricadă umană

Your browser doesn't support HTML5 video.

În Ucraina, deopotrivă tineri și bătrâni își apără țara, chiar și cu mâinile goale, dovedind un curaj nemaivăzut.

Scene șocante, în care civilii se pun în fața trupelor blindate și refuză să cedeze teritoriul, au devenit virale în întreaga lume și demonstrează îndârjirea tot mai mare a acestor oameni, după o săptămână de război.

Imagini impresionante arată sute de cetățeni ucraineni care au blocat intrarea în Enerhodar, din sudul Ucrainei. În așteptarea convoaielor militare rusești, mulțimea e hotărâtă să nu permită înaintarea inamicului, și să formeze, umăr la umăr, o baricadă umană de netrecut.

În iadul dezlănțuit de 7 zile împotriva țării lor, ucrainenii rămân pe poziții și sfidează moartea. Un alt grup de cetățeni din Kupyansk, în estul țării, alungă un vehicul militar cu mâinile goale.

Scene similare au fost și în Melitopol. În Herson, trupele invadatoare au avut parte de o primire pe cât de ostilă, pe atât de curajoasă.

Citește și
mariupol
Viceprimar din Mariupol: Un cartier a fost aproape total distrus. Credem că sunt sute de morți

Iar imaginile cu un bătrân care a împins cu mâinile un blindat rusesc și apoi s-a așezat în genunchi în fața lui - rămân emblematice pentru bravura poporului ucrainean.

Pentru niciunul dintre acești oameni nu mai contează că-și pot pierde viața într-o fracțiune de secundă, iar curajul dincolo de limite îi transformă pe ucraineni în eroii zilelor noastre.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult