Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trupele Kievului au reușit să recucerească 600 de așezări în ultima lună. Rușii continuă să atace infrastructura Ucrainei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Guvernatorul instalat de ruși în Herson a cerut evacuarea civililor, în perspectiva în care regiunea anexată de Rusia va ajunge în prima linie a frontului, ca urmare a contraofensivei ucrainene.

Rușii au pierdut 600 de așezări într-o lună, susțin oficialii de la Kiev. În ciuda problemelor de pe front, Kremlinul continuă să atace cu rachete infrastructura Ucrainei.

Rusia își continuă bombardamentele în mai multe regiuni din Ucraina. Cel puțin șase persoane au fost rănite în Harkov. Atacurile au vizat inclusiv orașul Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală nuceară din Europa. Nu au fost victime, dar rachetele de artilerie au avariat infrastructura orașului. 

În prezent, trupele Kremlinului avansează spre centrul orașului Bakhmut, un oraș de importanță strategică din estul regiunii Donețk, a precizat ministerul britanic al Apărării.

Inițiativa rușilor este însă subminată de presiunea ucraineană asupra flancurilor sale nordice și sudice, precum și de lipsa acută de muniție și de trupe.

Citește și
soldati rusia
Pro-rușii din Herson cer cu disperare ajutorul Moscovei: „Vă rog, ajutați la organizarea procesului de evacuare”
Primul soldat rus care l-a criticat public pe Vladimir Putin

„Sunt probleme cu echipamentul. Armele sunt adesea defecte, dar conducerea nu îndrăzneşte să vorbească”, a povestit la un post de televiziune francez fostul paraşutist rus Pavel Filatiev, care a decis să se refugieze în sudul Franţei.

A dezertat în mijlocul verii, fiind primul soldat rus care l-a criticat public pe Vladimir Putin. În august, a publicat un jurnal în care a povestit ce se întâmpla zilnic în rândul forţelor de la Kremlin. Pentru el, finalul invaziei în Ucraina este o certitudine. 

Pavel Filatiev, fost parașutist rus: „Putin a pierdut deja şi va continua să piardă. Îşi bate din ce în ce mai multe cuie în propriul sicriu”.

Altfel, oficialii ucraineni i-au cerut Crucii Roșii să viziteze tabăra de prizonieri din estul țării, ocupat de Rusia. În special, să meargă în închisoarea Olenivka, din Donețk. 

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Există Olenivka. De fapt, un lagăr de concentrare în care sunt ținuți prizonierii noștri. Accesul la ei ar trebui să fie obligatoriu, așa cum a fost stipulat. Crucea Roșie poate face să se întâmple asta, dar trebuie să ajungă acolo”. 

În iulie, zeci de prizonieri ucraineni au fost uciși acolo în timpul unor atacuri cu rachete. 

Kievul și Moscova s-au învinovățit recoproc. 

Reprezentantii Ucrainei au spus că închisoarea respectivă a fost ținta Rusiei pentru a distruge dovezile de tortură și ucidere, în timp ce Kremlinul a dat vina pe rachetele ucrainene. 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult