Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trump avertizează că închide rețelele sociale. Ce l-a supărat pe președintele american

Your browser doesn't support HTML5 video.

Donald Trump a ameninţat să ”reglementeze” sau ”să închidă” reţelele de socializare, după ce Twitter a semnalat cu o zi înainte două dintre mesajele şefului statului american ca fiind ”înşelătoare”.

Trump ameninţă să ”închidă” reţele de socializare după ce Twitter îi semnalează două mesaje ca ”înşelătoare” şi vehiculând informaţii neverificate şi denunţă un ”amestec” Trump s-a dezlănțuit într-un mesaj pe Twitter, acuzând Twitter de cenzură și de amestec în alegerile prezidențiale.

”Republicanii au sentimentul că platformele reţelelor de socializare cenzurează total vocile conservatoare. Noi le vom reglementa sever sau le vom închide, pentru a nu permite ca un asemenea lucru să se repete”, a scris Trump pe Twitter.

”Schimbaţi-vă comportamentul ACUM!”, avertizează el, scrie News.ro.

 

Citește și
Joe Biden, contracandidatul lui Trump în alegeri, acuzat de hărțuire sexuală
Joe Biden, atac dur la adresa lui Trump. Este un „cretin perfect” pentru că şi-a bătut joc de masca sa

Într-un alt mesaj, Trump a scris: "Twitter a arătat că ceea ce noi am spus deja despre ei (și despre ceilalți colegi ai lor) este corect. Urmează o acțiune importantă!

 

 

Reuters: Trump pregăteşte un decret împotriva imunităţii Twitter, Facebook și Google  

Agenţia de presă Reuters prezintă joi un proiect de ordin executiv al preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, care ar afecta juridic reţelele sociale şi serviciile de căutare online.

Sunt vizate Twitter, Facebook şi Google, care în prezent sunt exonerate prin lege de răspundere pentru conţinutul produs de utilizatori.

Decretul prezidenţial mai poate suferi modificări; oficiali de la Washington au afirmat miercuri că Trump l-ar putea semna joi. Casa Albă nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta.

Informaţiile despre decretul care cere modificarea legislaţiei au apărut după ce Trump a ameninţat că va închide site-urile de internet pe care le acuză de cenzurarea opiniilor conservatoare. Disputa a izbucnit după ce Twitter a etichetat mesaje ale preşedintelui cu un avertisment pentru cititori să verifice veridicitatea afirmaţiilor nedovedite despre fraude la votarea prin e-mail.

Conform ordinului executiv, Comisia Federală pentru Comunicaţii (FCC) din SUA trebuie să propună şi să clarifice reglementări din Legea Decenţei Comunicaţiilor, normă federală care protejează companiile media sociale de răspunderea legală pentru materialele adăugate de utilizatori.

Twitter, Facebook şi Alphabet - deţinătoarea Google - ar putea fi expuse astfel la mai multe procese. FCC ar fi obligată prin ordin să stabilească dacă acţiunile de editare a conţinutului de către companiile respective ar putea însemna că ele renunţă la protecţia oferită de lege.

FCC va trebui şi să analizeze dacă platformele media sociale utilizează politici înşelătoare de moderare a conţinutului şi dacă aceste politici nu contravin condiţiilor de utilizare a serviciilor respective.

Conform proiectului de decret, Oficiul pentru Strategie Digitală al Casei Albe va restabili un instrument care să permită cetăţenilor raportarea cazurilor de cenzură online.

Aşa-numitul Tech Bias Reporting Tool (instrument de raportare a partizanatului în domeniul tehnologiei) va colecta reclamaţiile şi le va înainta Departamentului Justiţiei şi Comisiei Federale pentru Comerţ (FTC).

Ulterior, FTC trebuie să analizeze eventuale acţiuni, să stabilească dacă reclamaţiile sunt conforme cu legea şi să publice un raport despre reclamaţii.

Două dintre mesajele lui Trump, semnalate de Twitter ca fiind ”înşelătoare”

 

Trump a acuzat Twitter și de amestec în alegerile prezidenţiale americane din noiembrie, după ce reţeaua de socializare şi-a îndemnat utilizatorii să verifice adevărul unui dublu mesaj publicat de către locatarul Casei Albe cu privire la votul prin corespondenţă.

Twitter a avertizat că faptele enunţate de către Trump în acest dublu mesaj despre votul prin corespondenţă nu sunt dovedite ca adevărate şi că sunt respinse de către servicii de "fact-checking" ale platformei.

Un semn de exclamaţie albastru - plasat sub postarea lui Trump - îndeamnă citirorii ”să obţină faptele cu privire la votul prin corespondenţă”, trimiţând către o pagină pe care sunt afişate diverse articole de presă şi informaţii cu privire la acest subiect.

Este pentru prima oară când reţeaua de socializare postează un asemenea avertisment unui mesaj postat de Trump şi care recurge la o funcţie pe care a adăugat-o luna aceasta.

Trump a reproşat într-un mesaj, postat pe Twitter, firmei americane faptul că ”reprimă complet” libertatea de exprimare.

”În calitate de preşedinte, nu voi permite acest lucru”, a ameninţat el.

Actualul locatar al Casei Albe acuză Twitter de ”amestec în alegerile prezidenţiale din 2020” şi de faptul că se bazează pe informaţii ale unor publicaţii pe care el le consideră "fake news".

În dublul mesaj semnalat de Twitter, publicat marţi, Trump afirmă că recurgerea la votul prin corespondenţă ar conduce în mod sigur la buletine de vot ”frauduloase” şi ar antrena ”alegeri trucate”, denunţând voinţa Californiei de a recurge la un vot prin corespondenţă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult