Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Suspectul furturilor a două tablouri de Van Gogh și Hals, prins în Olanda. Jafurile s-au produs în lockdown

Un bărbat suspectat de furtul a două tablouri celebre a fost arestat marți, în Olanda. Operele de artă nu au fost însă găsite, a comunicat poliția.

 

Bărbatul de 58 de ani este suspectat cu privire la două jafuri comise anul trecut în muzee olandeze, de unde ar fi furat un tablou semnat Vincent van Gogh şi unul de Frans Hals.

Operele, intitulate "Le Jardin du presbytère de Nuenen au printemps" şi "Deux jeunes garçons riants", nu au fost găsite, a declarat Poliţia într-un comunicat, citat de Le Figaro, arată news.ro.

Suspectul, originar din Baarn, în centrul Ţărilor de Jos, a fost ridicat marţi dimineaţă de la domiciliul său, a adăugat Poliţia, care a calificat această arestare drept o "etapă importantă" în anchetă. "Timp de mai multe luni, au fost realizate anchete intense privind furtul celor două tablouri de către Ministerul Public", ducând la arestarea suspectului.

"Le jardin du presbytère de Nuenen au printemps" a fost furat pe 30 martie 2020 din colecţiile Muzeului "Singer Laren", situat la aproximativ 30 de kilometri de Amsterdam. Intraţi în clădire la ora 3.00 dimineaţa, hoţii au profitat de închiderea muzeului în primul val al pandemiei de Covid-19. Valoarea tabloului este estimată între 1 şi 6 milioane de euro, potrivit lui Arthur Brand, expert olandez în artă.

Citește și
Floarea soarelui
Capodopera lui Van Gogh, "Floarea soarelui", văzută doar la muzeul din Amsterdam

Un expert de artă olandeză a declarat în iunie că a primit fotografii recente ale tabloului furat, care constituie "o dovadă" că tabloul există.

Tabloul maestrului epocii de aur a picturii olandeze Frans Hals a fost furat în august 2020 de la Muzeul Hofje van Mevrouw van Aerden din Leerdam. Pânza a fost furată de două ori din acest muzeu, în 2011 şi în 1988. Poliţia a făcut din nou apel la populaţie pentru orice fel de informaţie despre locul unde s-ar putea afla operele.

Nu este prima dată când operele lui Van Gogh sunt ţinta unui furt în Ţările de Jos. Două capodopere ale pictorului au fost furate în 2002 de la Muzeul "Van Gogh" din Amsterdam.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult