Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Supraviețuitor: condițiile din lagărele nord-coreene mai proaste decât cele de la Auschwitz

Un bărbat care a fost deţinut într-un lagăr de concentrare nazist a afirmat că în închisorile destinate prizonierilor politici din Coreea de Nord, condiţiile sunt mai proaste decât în cele de la Auschwitz.

Thomas Buergenthal, un fost judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie, a cerut ca liderul de la Phenian să fie judecat pentru crime împotriva umanităţii, conform The Sun

În copilărie, Thomas a fost ţinut prizonier într-un lagăr de concentrare de la Auschwitz. Totuşi, acesta a precizat că actualele condiţii din lagărele nord-coreene sunt mult mai proaste decât în cele naziste.

Buergenthal a declarat: "Cred că actualele condiţii din închisorile din Coreea de Nord sunt la fel de proaste precum cele din lagarile naziste, chiar mai rele". Totuşi, Coreea de Nord infirma informaţiile, precizând că aceste lagărele de concetrare nu mai sunt funcţionale, deşi se pot observa cu uşurinţă din satelit.

Buergenthal este unul dintre cei trei jurişti care au conchis că liderul Kim Jong-un ar trebui să dea socoteală în faţa instanţei pentru modul în care şi-a folosit autoritatea pentru a utiliza lagărelor de concentrare ca să controleze populaţia.

Citește și
Rex Tillerson
Rex Tillerson: În cazul în care Coreea de Nord face alegeri proaste, suntem pregătiţi militar

În raportul lui Buergenthal pentru Organizaţia Naţiunile Unite, care a fost prezentat luni, se precizează detaliile lugubre cu ajutorul cărora opera sistemul nord-coreean, printre pruncuciderea, tortura, persecuţia creştinilor, violul, avortul forţat, înfometarea şi munca până la epuizare, care a determinat decesul multor persoane.  

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult