Rex Tillerson: În cazul în care Coreea de Nord face alegeri proaste, suntem pregătiţi militar

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Rex Tillerson
Getty

Șeful diplomației americane, Rex Tillerson, a precizat, marți, că Statele Unite vor spori presiunile împotriva Coreei de Nord, până când Phenianul se va angaja la dialog.

Într-un discurs la Washington, în care a făcut bilanțul activității ca șef al Departamentului de Stat, Tillerson a afirmat că Washingtonul urmărește ca Phenianul să se angajeze la un dialog pe tema programului nuclear, informează Agerpres.

„Ca întotdeauna în diplomaţie, avem o prezenţă militară puternică în spatele nostru: în cazul în care Coreea de Nord face alegeri proaste, suntem pregătiţi militar", a mai spus Rex Tillerson.

În ceea ce privește amenințarea lui Trump de a „distruge total” Coreea de Nord, Tillerson a spus: „Nu acesta este drumul pe care vrem să mergem. La Departamentul de Stat, rolul nostru este să creăm o cale alternativă".

Însă el a recunoscut de asemenea că nu îşi poate face decât propria parte din acest drum, prin campania de presiune internaţională împotriva Coreei de Nord. Phenianul este cel care trebuie „să îşi decidă viitorul".

„Noi vrem ca ei să facă alegerea potrivită, şi anume să pună capăt (n.r - programului nuclear). În cazul în care continuă, ei riscă să încalce un prag dincolo de care noi, diplomaţii, nu putem face nimic", a mai atras atenţia secretarul de stat.

În opinia sa, Statele Unite au făcut tot posibilul „pentru ca acest prag să nu fie încălcat": „Dacă va fi încălcat acest prag, înseamnă că eu am eşuat. Nu vreau să eşuez".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO