Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SUA se pregătesc pentru "răzbunarea cruntă" a Iranului. Funeralii fastuoase pentru Soleimani

Your browser doesn't support HTML5 video.

"Nu am vrut să pornim un război cu Iranul, am vrut să prevenim unul". Iată răspunsul președintelui Trump, după raidul american cu drone în care a fost ucis cel mai important comandant militar iranian, generalul Soleimani.

Tot în capitala Irakului o imensă procesiune funebră a marcat, sâmbătă, începutul zilelor de doliu pentru cel care superviza operaţiunile iraniene în Orientul Mijlociu.

Cu scandări "Moarte Americii", mii de oameni au luat parte, la Bagdad, la o procesiune funebră în memoria comandantului militar Qasem Soleimani. În mulţime s-a aflat şi premierul Irakului.

Ordinul pentru raidul de joi, în care a fost eliminat Soleimani, a venit direct de la preşedintele Trump. Generalul Soleimani - văzut că un erou în Iran, şi considerat "numărul doi" în ierahia puterii, după liderul suprem, ayatolahul Khamenei - era arhitectul operaţiunilor Iranului în Orientul mijlociu.

Liderul suprem iranian a vizitat familia generalului Soleimani. "O răzbunare cruntă îi aşteaptă pe criminali", a ameninţat ayatolahul Khamenei, în timp ce ministrul de externe iranian a declarat că americanii au făcut o greşeală uriaşă: “Republica Islamică are dreptul legal de a răspunde oricând şi în orice fel va considera potrivit.”

Citește și
Procesiune funerată la Bagdad
Mii de irakieni l-au omagiat pe Soleimani, la Bagdad. Unde va fi înhumat generalul

Trupul neînsufleţit al generalului va fi repatriat în Iran, pentru funeralii în oraşul său natal, cel mai probabil marți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult