Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SUA primesc 100.000 de refugiați ucraineni. Ce categorii sunt favorizate

SUA vor primi 100.000 de refugiați ucraineni, număr care se va încadra însă în plafonul deja stabilit pentru anul în curs de 125.000 de persoane. Printre refugiații ucraineni care vor avea întâietate se află cei din comunitatea LGBT și jurnaliștii.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ziua 29. Ultimele informații

Statele Unite vor primi până la 100.000 de ucraineni și alte persoane care fug de agresiunea Rusiei, a anunțat joi un înalt oficial al administrației, potrivit CNN.

„Pentru a îndeplini acest angajament, luăm în considerare întreaga gamă de căi legale către Statele Unite”, a spus oficialul, care include programul de admitere a refugiaților din SUA, eliberarea condiționată și vize de imigrant și nonimigrant.

Oficialul a spus că Casa Albă nu va trebui să ceară Congresului să extindă plafonul actual al refugiaților anuali – care este în prezent stabilit la 125.000 pentru anul fiscal 2022 – pentru că este mai degrabă un „angajament pe termen lung” și vor exista alte căi de a intră în Statele Unite pentru mulți dintre acei ucraineni.

Citește și
Refugiații ucraineni primesc gratis case și terenuri în satele depopulate din România
Câți bani primesc de la stat românii care găzduiesc refugiați ucraineni. Guvernul decontează cazarea și masa
LGBTQI+, cei cu nevoi medicale și jurnaliștii- favorizați

„Avem încă o capacitate semnificativă în cei 125.000, așa că în prezent nu ne imaginăm necesitatea de a depăși aceasta”, a spus oficialul.

Oficialul a spus că administrația lucrează la extinderea și dezvoltarea de noi programe cu „accent pe primirea ucrainenilor care au membri de familie în Statele Unite”.

Se va pune accent pe protejarea celor mai vulnerabile dintre populațiile de refugiați, inclusiv membri ai comunității LGBTQI+, cei cu nevoi medicale, jurnaliști și resortisanți din țări terțe.

„Deschizându-ne țara acestor persoane, vom ajuta la ameliorarea presiunii asupra țărilor gazdă europene, care își asumă în prezent atâta responsabilitate”, a adăugat oficialul.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult