Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Strănepoata lui Nikita Hrușciov: “Popularitatea lui Putin e în creștere întrucât, până la urmă, rușii nu au scăpare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Negocierile ruso-ucrainene au intrat într-un impas după descoperirea gropilor comune din Bucea și a sutelor de civili executați, în orașele din jurul Kievului.

Vezi aici cele mai recente informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

Declarația îi aparține președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, iar perspectivele nu sunt bune deloc. Ucrainenii ar putea pune punct oricărei încercări de a opri conflictul pe cale diplomatică, dacă rușii continuă să ucidă civili.

De altfel... "este inutil să discuți cu Putin", a spus ieri și premierul italian, Mario Draghi. Țara sa a anunțat că redeschide, luni, ambasada de la Kiev.

„Încep să cred că aceia care spun că e inutil să vorbești cu el (Putin) și că este doar o pierdere de timp au dreptate”, a spus el.

Citește și
soldati ceceni, razboi, Ucraina, Donbas
Război în Ucraina. Rezumatul evenimentelor, 18 aprilie 2022. A început marea bătălie de la Donbas

Șansele pentru o soluție diplomatică pentru incheierea războiului din Ucraina sunt tot mai mici, spune președintele Zelenski, într-un interviu acordat CNN.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: “Trebuie să găsim o cale de dialog cu Rusia, dacă ei sunt capabili și dacă noi mai suntem gata pentru asta, dar șansele scad de la o zi la alta. Gândiți-vă la Bucea sau la Borodeanka (Borodianka)... după ce s-a întâmplat acolo, nimeni nu mai vrea să negocieze. Societatea noastră nu mai vrea să continuăm discuțiile. E o mare tragedie”.

Zelenski: Nu vrem pământul altcuiva și nu vom renunța la teritoriul nostru

Zelenski a respins ideea că Ucraina ar putea renunța la teritoriile ocupate în acest moment de Rusia ca să pună capăt războiului.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „În istoria veche de secole a Ucrainei, există povești cum că Ucraina ar fi luat teritoriile altora sau că ar trebui să dea teritorii altora. Ucraina și poporul nostru au spus cât se poate de clar: nu vrem pământul altcuiva și nu vom renunța la teritoriul nostru”. Confruntat cu un potențial conflict de durată și cu pierderi uriașe în rândul armatei ruse, Vladimir Putin ar putea să recurgă la arme nucleare în Ucraina, spune strănepoata fostului lider sovietic Nikita Hrușciov.

Nina Hrușciova, strănepoata lui Hrușciov: „Cred că Putin și-a propus să câștige acest război cu orice preț. Asta sugerează că, dacă are nevoie de asta ca să declare victoria, una dintre opțiuni ar putea fi recurgerea la arme nucleare tactice”.

Și acesta nu e singurul comentariu alarmant făcut pentru BBC, de Nina Hrușciova, profesor de relații internaționale în Statele Unite și critic constant al liderului de la Kremlin.

Nina Hrușciova, strănepoata lui Hrușciov: „În Rusia, popularitatea lui Putin e în creștere întrucât, până la urmă, rușii nu au scăpare, n-au unde pleca. Cei care au putut s-o facă, având ocazia și curajul necesare, au plecat deja. Estimez la 300.000 numărul rușilor care au părăsit deja țara, o gigantică fugă a creierelor. Soarta celorlalți ruși rămâne însă legată de Kremlin”. Următoarea rundă de sancţiuni europene împotriva Moscovei va viza banca Sber-bank, care reprezintă 37% din sectorul bancar rus și este unul dintre principalele canale de plăţi pentru petrol şi gaze, spune Ursula von der Leyen. Într-un interviu pentru presa germană, șefa Comisiei Europene a dezvăluit și că responsabilii de la Bruxelles caută "mecanisme inteligente", astfel încât şi petrolul să poată fi inclus în următoarea tură de sancţiuni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult