Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dezastru în Austria. Ploile torențiale au provocat grave alunecări de teren

Your browser doesn't support HTML5 video.

În sudul Austriei situația este alarmantă după ce ploile torențiale au provocat grave alunecări de teren.  

Drumuri și poduri au fost distruse, iar zeci de case și mașini au fost acoperite de un val de noroi și pietre. Cel puțin o persoană a murit și alte două sunt date dispărute.

Pompierii, ajutați și de soldați austrieci, încearcă să limiteze pagubele. Pun accent pe refacerea drumurilor principale pentru a le putea aduce sinistraților apă potabilă.

Așa arată acum regiunea Carinthia, din sudul Austriei. Din cauza solului, îmbibat cu apă, mai mulți versanți au luat-o la vale. Torenții s-au năpustit peste zeci de case, mașini, poduri și drumuri. Au dărâmat copaci și stâlpi de înaltă tensiune care le-au ieșit în cale, așa că, două mii de case au rămas fără curent electric.

Citește și Vremea azi, 30 iunie. În regiunile de câmpie și de podiș persistă canicula, iar în unele zone va ploua

Citește și
Bogdan Aurescu
CJUE: Austria a tăiat ilegal alocațiile pentru copiii românilor veniți la muncă. Aurescu: Decizia dă dreptate României

Locatar: „Am crezut că e sfârșitul lumii. Puteai vedea doar alb în față din cauza ploii și a grindinei. Parcă s-a dezlănțuit apocalipsa. A fost o catastrofă.”

Locatar: „În acele clipe, nu poți decât să te rogi și să speri că torenții nu vor distruge toată casa.”

Comunitatea din orașul Arriach a fost izolată de localitățile învecinate, toate drumurile de acces fiind impracticabile. În prezent, autoritățile încearcă să improvizeze o cale de acces pentru a le asigura sinistraților aprovizionarea cu apă, alimente și medicamente.

Și în valea Gegendtal, autoritățile sunt în stare de alertă maximă după ce apele au coborât vijelios.

În zona dezastrului au fost mobilizate atât echipaje de pompieri, cât și forțele armate austriece. În jur de 100 de soldați și mai multe elicoptere au fost trimise pentru a ajuta la operațiunile de salvare. Echipele de intervenție le-au cerut oamenilor să se pună la adăpost la etajele superioare ale locuințelor.

Daniel Fellner, ofițer de control al dezastrelor: „Asistăm la un peisaj devastator. În multe sate nu putem ajunge. În momentul de față, încercăm să avansăm metru cu metru. Cea mai importantă sarcină a noastră în acest moment este să restabilim din nou drumurile principale pentru a putea muta echipamentele și utilajele acolo unde avem nevoie de ele.”

Deocamdată este prea devreme pentru a spune cu exactitate amploarea pagubelor, au transmis autoritățile locale.

Citește și Crescătorii de cai şi-au prezentat cu mândrie exemplarele de talie grea la o expoziție din Bacău

Din păcate, în orele următoare, nu se întrevede nicio ușurare din punct de vedere meteorologic, fiind anunțate noi ploi în regiune.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult