Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Serghei Lavrov recunoaște că Rusia a fost surprinsă de amploarea sancțiunilor occidentale

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, miercuri, că „nimeni nu ar fi putut prezice” că sancțiunile Occidentale vor viza banca centrală a țării.

Citește în format LIVE TEXT cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Practic, declarația este prima recunoaștere majoră a Kremlinului că Moscova a fost surprinză de răspunsul transatlantic la invazia Ucrainei de către Vladimir Putin.

„Când rezervele Băncii Centrale au fost înghețate, nimeni dintre cei care au făcut predicții nu s-a gândit la ce sancțiuni ar putea aplica Occidentul”, le-a spus Lavrov studenților și personalului de la Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova, notează Politico.

Diplomatul rus a descris mișcarea Occidentul drept o “hoție”.

Citește și
Jens Stoltenberg
Jens Stoltenberg: Orice folosire a armelor chimice va schimba fundamental natura conflictului

„Rusia nu trebuie să se mai bazeze niciodată pe aprovizionarea din străinătate”, a spus el. Totuși, ministrul de Externe a adăugat că Moscova va fi „gata să coopereze” cu Occidentul în viitor „dacă dorește”.

Citește și Jens Stoltenberg: Orice folosire a armelor chimice va schimba fundamental natura conflictului

Joi se împlinește o lună de când Rusia a atacat Ucraina. Au urmat o mulțime de sancțiuni impuse Rusiei. Numeroase țări au impus sancțiuni și prin înghețarea depozitelor externe ale băncii centrale ruse. Acest lucru a lăsat banca centrală în imposibilitatea de a accesa aproximativ jumătate dintre rezervele sale de aur și valută.

Citește și VIDEO Portul din Berdeansk este în flăcări. Majoritatea incendiilor de lângă Cernobîl au fost stinse

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult