Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scene apocaliptice în SUA. Zeci de tornade ucigașe au devastat așezări întregi. ”Niciodată nu am văzut asemenea dezastru”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste două milioane de locuinţe erau fără curent electric în Florida vineri seară, după trecerea uraganului Milton, care a făcut cel puţin 17 morţi şi a provocat pagube de aproximativ 50 de miliarde de dolari.  

Președintele Biden, care va vizita duminică zonele sinistrate, a cerut Congresului să aprobe fonduri suplimentare de ajutor în caz de dezastru.

După ce uraganul Helene a luat 20 de vieți în statul Florida, următorul, Milton, a făcut cel puțin 17 victime. A adus din nou furia oceanului pe uscat. A plouat în trei ore cât media pentru trei luni. Peste 1.200 de sinistrați au fost salvați.

O femeie de 91 de ani a fost salvată din casa ei, aproape de Tampa, după ce un râu din apropiere a atins 7 metri în momentul viiturii. În Tampa, salvatorii au evacuat un cămin pentru persoane în vârstă inundate.

În altă localitate, imaginile de la camerele video de corp arătau cum polițiștii, în apă până la brâu, ținându-se de o frânghie, ajutau oamenii să ajungă în loc sigur.

Citește și
Urganaul Milton a ucis cel puțin 16 oameni în Florida. Mărturia unui român care s-a aflat în calea dezastrului
Uraganul Milton a ucis cel puțin 16 oameni în Florida. Mărturia unui român care s-a aflat în calea dezastrului

"A fost groaznic, iar apa era atât de rece!".

"Scaunele pluteau prin casă, canapelele, totul plutea".

Șerif Chad Chronister, Comitatul Hillsborough, Florida: ”Aici apa are aproape doi metri adâncime, dar crește în continuare. Unii cred că ar putea atinge peste 6 metri”.

”Parcă a trecut un tren și a măturat tot”

Mary Lou Carn, Tampa Electric: "Pagubele sunt fără precedent. Și cel mai important este să fiți precauți. Stați departe de apele de inundație. Nu știți ce se află acolo".

Traseul distrugerilor, de la Golful Mexic până la Atlantic, este vast. Milton a iscat și o serie de tornade mortale, care au devastat așezări la aproape 250 de kilometri de locul în care uraganul a atins coasta Floridei.

"A fost înfiorător, parcă a trecut un tren și a măturat tot".

"Absolut niciodată nu am văzut asemenea dezastru sau atât de multe tornade care să treacă prin zona aceasta".

Din mijlocul inundațiilor au fost salvate și mai mult de 100 de animale.

”Până acum am salvat un măgar, care era legat de o pompă și mai multe capre. Dar ne vom întoarce că se pare că mai sunt niște animale în casele de acolo pe care trebuie să le luăm".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult