Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Scandal în India. Armata și-ar fi doborât din greșeală un elicopter, omorând 7 oameni

Scandal în India, după ce în media au apărut informații potrivit cărora militarii ar fi doborât din greșeală un elicopter propriu ... deși fusese țintit un aparat al Pakistanului.

Incidentul a avut loc în urmă cu aproximativ o lună, după ce Pakistanul a anunțat că a doborât două avioane indiene, doi piloţi fiind luaţi prizonieri.

Potrivit unor surse citate de publicația indiană Economic Times și preluate de Russia Today, în timpul acelui incident armata indiană a lansat o rachetă defensivă, care .. și-a ratat ținta. Acea rachetă a fost lansat cu scurt timp înainte ca un elicopter indian de tip Mi-17 V5 - aflat într-o misiune de rutină - să se prăbușească, fapt care a dus la apariția unor speculații care spun că India și-ar fi distrus propriul aparat de zbor.

6 militari au fost uciși în acest incident, precum și un civil, care a fost lovit de resturile elicopterului. Vedeți mai multe imagini în GALERIA FOTO de mai jos!

”Momentele finale de dinaintea prăbușirii, inclusiv dacă sistemele IPD (identitate, prieten sau dușman) erau pornite sau nu, sunt acum atent analizate, pentru a se afla ce nu a mers bine”, arată sursele Economic Times.

Citește și
pilot india pakistan
Primele imagini cu pilotul indian, la un pas să fie linșat în Pakistan. Cine îl salvează. VIDEO

Aceleași surse spun că este posibil ca sistemul de țintire să fi funcționat defectuos, iar elicopterul indian să fi fost confundat cu unul ...inamic.

De altfel, martorii spun că au auzit ”o explozie puternică” în aer înainte ca elicopterul să se prăbușească. Până acum, elicopterul Mi-17 V5 în valoare de 17 milioane de dolari nu a fost implicat în incidente de ordin tehnic. Acest echipament este destul de nou, iar primul model a intrat în dotarea armatei indiene în 2012.

O altă variantă luată în calcul este să fi fost vorba de o eroare umană, astfel că sunt anchetați și militari care au coordonat lansarea rachetei, care a fost fabricată în Israel.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult