Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rușii spun că serviciile secrete americane spionează telefoanele Apple. Cine ar fi cei vizați

Principalul serviciu secret al Rusiei susține că Agenția Națională de Securitate a Statelor Unite folosește un program malware pentru a spiona telefoanele Apple ale unor diplomați, inlcusiv din țări NATO.  

Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a transmis joi că a descoperit un complot al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a Statelor Unite care folosea un program malware, necunoscut până acum, pentru a penetra în special vulnerabilităţi de tip backdoor ale telefoanelor Apple, transmite Reuters.

Potrivit FSB, câteva mii de telefoane Apple au fost infectate, inclusiv ale unor abonaţi interni ruşi.

FSB a mai afirmat că ţintele au fost telefoane aparţinând unor diplomaţi străini aflaţi în Rusia şi state ale fostei Uniuni Sovietice, inclusiv actuali membri NATO, precum şi în Israel, Siria şi China.

Rusia spune că există o relație strânsă între Apple și NSA

Citește și
nava ivan hurs
Rusia anunță că a distrus trei ambarcațiuni ucrainene fără pilot care îi atacau o navă de spionaj, în apele Turciei VIDEO

”FSB a descoperit o operaţiune de informaţii a serviciilor speciale americane prin intermediul dispozitivelor mobile Apple”, se spune în comunicat.

Potrivit serviciului de informaţii rus, complotul arată o relaţie strânsă între Apple şi NSA.

”Compania oferă agenţiilor de informaţii americane o gamă largă de oportunităţi de a monitoriza orice persoane de interes pentru Casa Albă şi partenerii lor în activităţile antiruse, şi proprii lor cetăţeni”, adaugă FSB.

În mod neobişnuit, acesta afirmă că operaţiunea a fost descoperită cu ajutorul Serviciului Federal de Gardă, care asigură protecţia demnitarilor ruşi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult