Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia avertizează Occidentul. Ce se va întâmpla dacă Vestul antrenează piloții Kievului pe avioanele F-16

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat, luni, că Moscova deține resursele necesare pentru a răspunde dacă membrii NATO antrenează piloți ucraineni să piloteze avioane de luptă F-16.

Lavrov a abordat în mod special anunțul potrivit căruia Olanda și Danemarca vor conduce un grup de țări europene în efortul de a învăța forțele Kievului cum să folosească avioanele și a acuzat cele două țări că promovează agenda Washingtonului în afacerile Bătrânului Continent. "Nu am nicio îndoială că forțele noastre armate au capacitatea de a răspunde", a subliniat ministrul, informează agenția de presă Baha.

„Înseamnă să te joci cu focul”

Mai mult, Lavrov a reacționat dur după ce SUA au dat undă verde livrărilor viitoare de avioane de luptă F-16 către Kiev, şi a denunţat "o escaladare inacceptabilă".

"Înseamnă să te joci cu focul. Nu încape nicio îndoială", a declarat Lavrov într-un interviu pentru televiziunea rusă, un fragmentul al căruia a fost postat pe reţelele sociale ale jurnalistului care i-a luat interviul, Pavel Zarubin.

"Este o escaladare inacceptabilă" din partea "Washingtonului, Londrei şi sateliţilor lor din cadrul Uniunii Europene" care vor "să slăbească Rusia", a subliniat Lavrov, potrivit Agerpres.

Citește și
avioane de luptă F-16
Ucraina are nevoie de 48 de avioane F-16 pentru a se ”elibera de agresor”, estimează Ministerul ucrainean al Apărării

Potrivit lui Serghei Lavrov, prin livrările de arme moderne către Kiev, Occidentul vrea să-i "provoace (Moscovei) o înfrângere strategică" şi să "dezmembreze" Rusia, o retorică folosită în mod regulat de liderii ruşi.

Susţinătorii Kievului au refuzat timp de peste un an să furnizeze avioane de vânătoare armatei ucrainene, de teama unei escaladări a conflictului, însă SUA au dat în final undă verde pe 19 mai pentru autorizarea livrării acestor F-16 pe care Kievul le cerea mereu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult