Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia avertizează Bosnia și Herțegovina: Poate adera la NATO, dar Moscova va reacționa

Ambasadorul Rusiei în Bosnia și Herțegovina, Igor Kalbukhov, a declarat că țara balcanică are dreptul de a decide dacă va adera sau nu la NATO, dar a transmis un avertisment cât se poate de clar.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ziua 23. Ultimele informații

Oficialul rus a spus că Moscova își păstrează dreptul de a răspunde în conformitate cu interesele sale, dacă Bosnia și Herțegovina aderă la NATO.

"Dacă decide (n.r. - Bosnia și Herțegovina) să fie membră a oricărei alianțe, aceasta este o chestiune internă. Răspunsul nostru este o altă chestiune. Exemplul Ucraina arată ce așteptări avem. Dacă există vreo amenințare, vom reacționa", a declarat Kalabukhov, potrivit hr.n1info.com, care citează FTV.

Acesta a mai spus că Occidentul reprezintă o amenințare la adresa securității Bosniei și Herțegovinei.

Citește și
Nicolae Ciucă
Ciucă spune că Rusia comite în Ucraina crime de război și împotriva umanității. Momentul în care ”România a strălucit”

Șeful misiunii diplomatice a Rusiei la Sarajevo a adăugat că nu crede că aderarea Bosniei și Herțegovinei se va realiza. În opinia sa, acestă chestiune reprezintă o fantezie, pentru că țara balcanică "nu are un consens" pe acest subiect.

Kalabukhov a mai spus că Rusia nu are încă un plan de acțiune pentru Bosnia și Herțegovina și a precizat că Moscova va răspunde după "analizarea situației strategice și geopolitice".

Referitor la invazia din Ucraina, aceasta a declarat: "Nu suntem în război. Pentru noi, aceasta este o operațiune militară specială".

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult