Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia a testat o rachetă nucleară Yars la doar 24 de ore după amenințarea lui Vladimir Putin către Occident

Rusia a testat o rachetă nucleară la doar 24 de ore după ce Vladimir Putin a lansat o amenințare nucleară la adresa Occidentului.

Comandanții militari de la Kremlin au anunțat oficial efectuarea testului de lansare a unei rachete balistice Yars - care poate transporta focoase nucleare.

O înregistrare video publicată de Ministerul Apărării Naționale a Federației Ruse arată operațiunea efectuată cu ajutorul unui lansator mobil de rachete.

”Formația de rachete Yoshkar-Ola testează racheta balistică intercontinentală mobilă cu propulsie solidă Yars echipată cu focoase multiple.

La cosmodromul Plesetsk, o unitate a formațiunii de rachete Yoshkar-Ola a testat racheta balistică intercontinentală mobilă cu propulsie solidă Yars, echipată cu un focos multiplu.

Citește și
vladimir putin
Putin a adus din nou în discuție riscul unui război nuclear: „Forţele nucleare strategice sunt gata de utilizare”

Vehiculele de reintrare în formare au ajuns în zona alocată în poligonul de antrenament Kura din Peninsula Kamchatka.

Scopul testului de lansare a fost acela de a confirma caracteristicile tactice, tehnice și de zbor ale sistemului modern de rachete.

În pregătirea pentru acest eveniment, Forțele de rachete strategice au exersat procedura de mutare a bateriei de lansare Yars într-o zonă îndepărtată, pregătirea și efectuarea lansării.

Toate sarcinile stabilite au fost îndeplinite” - se arată în comunicatul oficial al Ministerului Apărării rus.

Potrivit Reuters, racheta RS-24 (Yars), cu o lungime de 23 de metri, este proiectată pentru a transporta mai multe vehicule de reintrare cu țintire independentă (MIRV), care permit rachetei să lanseze mai multe focoase nucleare la diferite ținte.

Cu o rază de acțiune de 12.000 de kilometri și până la 10 focoase independente cu o putere de până la 300 de kilotone fiecare, racheta Yars este una dintre cele mai moderne arme din arsenalul nuclear rusesc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult