Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia a pierdut în Ucraina, în nouă săptămâni, la fel de mulți soldați ca URSS în cei nouă ani de război în Afganistan

În aproape nouă săptămâni, Rusia a pierdut la fel de multe trupe în timpul invaziei din Ucraina cât a pirdut în cei nouă ani de război sovietic în Afganistan.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ultimele informații. Ziua 62

„Conform evaluării noastre, aproximativ 15.000 de militari ruși au fost uciși în timpul ofensivei lor”, a declarat Ben Wallace, secretarul de stat pentru apărare al Regatului Unit, într-o declarație publicată luni de ambasada britanică la Washington. El a estimat, de asemenea, că aproximativ un sfert din grupurile tactice de batalion „nu au fost eficiente în luptă”, notează Business Insider.

Războiul sovietic din Afganistan a durat din 1979 până în 1989. Mulți experți au atribuit parțial prăbușirea Uniunii Sovietice din 1991 eșecului militar din război. Aproximativ 14.500 de soldați sovietici au murit atunci - împreună cu 90.000 de luptători mujahedini, 18.000 de soldați afgani și aproximativ un milion de civili, scria The Atlantic în 2014.

Wallace a subliniat, de asemenea, un „eșec de comandă și control al Ministerului rus al Apărării la toate nivelurile”.

Citește și
vladimir putin, rusia
Vladimir Putin: Occidentul nu a reușit să divizeze societatea rusă
Sute de tancuri și blindate rusești, distruse în Ucraina

El a notat, de asemenea, pierderile de echipamente ale Rusiei, inclusiv nava de război Moscova, care s-a scufundat pe 14 aprilie după un atac cu rachete ucrainene.

„Săptămâna trecută, Rusia a recunoscut că crucișătorul clasei Slava Moskva s-a scufundat – al doilea bun naval cheie pe care l-au pierdut de la invadare – slăbind semnificativ capacitatea lor de a-și muta bunurile maritime din Marea Neagră”, a adăugat Wallace în observațiile sale cu privire la Ucraina oferite Camerei Comunelor a Parlamentului Regatului Unit.

„Rusia a eșuat până acum în aproape fiecare dintre obiectivele sale”, a adăugat el.

De când Vladimir Putin a ordonat invadarea Ucrainei pe 24 februarie, cel puțin 2.665 de civili au fost uciși în Ucraina, potrivit Biroului Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, care spune că numărul real este probabil mult mai mare.

Secretarul de stat pentru apărare al Marii Britanii a estimat, de asemenea, că au fost distruse sau confiscate peste 2.000 de vehicule blindate rusești, inclusiv „cel puțin 530 de tancuri, 530 de transportoare blindate de personal și 560 de vehicule de luptă de infanterie”. Ei estimează că Rusia a pierdut și cel puțin 60 de elicoptere și avioane de luptă.

Wallace a spus că Ucraina „a suportat bombardamente fără discernământ, crime de război și agresiuni militare copleșitoare”.

„Dar au rămas fermi, au galvanizat comunitatea internațională și au învins armata Rusiei în nord și în nord-est”, a adăugat el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult