Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia a blocat o rezoluție ONU de a desfăşura o anchetă privind folosirea armelor chimice în Siria

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rusia a blocat în urmă cu scurt timp o rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU de a desfăşura o anchetă privind folosirea armelor chimice în Siria.

Rezoluţia fusese proprusă de Statele Unite, iar respingerea ei era previzibilă, căci Rusia are drept de veto şi susţine regimul lui Bashar al-Assad. Pe de altă parte, preşedintele Donald Trump şi-a amânat primul turneu în America de Sud, prevăzut săptămâna aceasta, pentru a coordona riposta americană la atacul cu arme chimice din Siria.

Marți seară, Trump a sugerat că Statele Unite au mai multe opţiuni militare şi că riposta este iminentă. Un înalt oficial rus a avertizat însă azi că un eventual atac american în Siria ar putea declanşa o confruntare directă între forţele ruse şi cele americane.

De altfel, sirienii se aşteaptă şi se pregătesc pentru eventuale atacuri punitive. Unul s-a produs deja duminică noapte, iar în spatele lui s-ar afla Israelul.

Preşedintele Franţei a anunţat de asemenea că nu exclude să desfăşoare raiduri vizând armamentul chimic al regimului sirian.

Citește și
Vladimir Putin primit de Angela Merkel la summit-ul G20
Merkel aplică o lovitură neașteptată Rusiei. Decizia luată în cazul proiectului Nord Stream 2

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult