Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Referendum bizar în Ungaria, pe modelul ”nu ne vindem țara”. ” Nu vrem să devenim o colonie producătoare”

Un partid maghiar de opoziție a declanșat un referendum național privind reglementarea investițiilor prioritare, astfel încât Ungaria să nu devină ”o colonie producătoare de acumulatori”, în interesul oligarhilor lui Viktor Orban.  

Dacă referendumul pe care partidul maghiar "Politica poate fi şi altfel" (LMP) l-a iniţiat împotriva investiţiilor prioritare va avea succes, va deveni posibilă protejarea Ungariei faţă de situaţia în care ar deveni o colonie producătoare de acumulatori, a declarat Antal Csárdi, adjunctul liderului grupului parlamentar al LMP, potrivit Hirado.

Politicianul LMP a amintit: Curtea Constituţională a Ungariei a decis că se poate organiza un referendum privind reglementările referitoare la investiţiile prioritare.

Pentru ca referendumul să poată avea loc este nevoie de colectarea a 200.000 de semnături, în patru luni, a relatat Antal Csárdi, care a şi încurajat oamenii să se alăture iniţiativei.

Dacă referendumul va avea succes, vom putea proteja lacurile mari, lacul Balaton, lacul Fertő şi întreaga ţară, astfel încât să nu ajungă marfă scoasă la vânzare, a spus politicianul.

Citește și
mark rutte
Mark Rutte se vede deja în fruntea NATO. Se declară "prudent optimist" după ce a discutat cu Viktor Orban

Potrivit lui Antal Csárdi, reglementările privind investiţiile prioritare au un singur scop: acela de a permite partidului Fidesz să implementeze investiţii ocolind toată legislaţia aplicabilă, ţinând cont numai de interesele propriilor oligarhi.

Cu ajutorul acestei legi se distruge şi s-a distrus lacul Balaton şi lacul Fertő, au fost posibile construcţiile din parcul Városliget din Budapesta şi „cade victimă” şi cartierul Zugló din capitală, a spus politicianul LMP.

Politicianul a spus că referendumul reprezintă un instrument foarte potrivit şi decisiv pentru „a introduce un băţ” între spiţele bicicletei Fidesz şi pentru a preveni distrugerile care au putut fi observate până acum în toată ţara.

Investițiile masive sunt, de fapt, ”ilegalități legale”

Nóra Vargha, consilier local din orăşelul Fót de lângă Budapesta, expert în protecţia mediului, a vorbit despre felul în care descrie legislaţia ce anume se poate face în locaţiile în care pot fi făcute investiţii prioritare şi a explicat că acest lucru este un simbol al acestui sistem; „ilegalităţile legale” permit ca beneficiarii sistemului să poată face orice, oricând.

Vargha a explicat că din 2010 încoace, situaţia juridică a fost modificată de peste patruzeci de ori, condiţiile de utilizare fiind, de fiecare dată, simplificate.

Nu mai este necesar să se ţină cont nici de reglementările cu privire la gradul de ocupare a terenurilor de către construcţii, la regimul de înălţime al edificiilor, la regulile cu privire la zonele verzi, protejarea mediului şi a naturii, a enumerat consilierul local, atrăgând atenţia asupra faptului că odată cu certificarea unui loc ca fiind unul în care poate avea loc o investiţie prioritară, nu numai clădirile, ci şi infrastructura aferentă poate deveni, în mod automat, o investiţie prioritară, de importanţă economică naţională.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult