Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacțiile liderilor politici, după discursul plin de indignare al activistei Greta Thunberg

Your browser doesn't support HTML5 video.

Activista de mediu Greta Thunberg a avut un discurs extrem de dur, la summitul ONU pentru acțiune împotriva schimbărilor climatice.

„Dacă liderii mondiali ne dezamăgesc, generaţia mea nu-i va ierta niciodată!”, a declarat aceasta, cu lacrimi în ochi. Pe de altă parte, şi președintele Franței a încercat să pozeze în apărător al mediului, însă activiştii îi reproşează că sunt doar vorbe goale, care nu-i reflectă acţiunile.

Greta Thunberg: „Viitoarele generații sunt cu ochii pe voi. Dacă eșuați, nu vă vom ierta în veci!”

Cu furie şi patos cu totul neobişnuite pentru cei 16 ani ai ei, suedeza Greta Thunberg i-a acuzat pe liderii lumii că trădează tinerele generaţii, pentru că au eşuat în adoptarea unor măsuri eficiente pentru reducerea emisiilor de carbon.

Greta Thunberg: „Suntem la începutul unei extincţii în masă... şi voi puteţi să discutaţi doar despre bani şi basmele despre eterna creştere economică. Cum îndrăzniţi?”.

Citește și
Greta Thunberg
Greta Thunberg, reacție furioasă la ONU: „Mi-aţi furat visele cu vorbele voastre”

Împreună cu alţi 15 adolescenţi şi cu aprobarea UNICEF, tânăra militantă împotriva încălzirii globale a depus o plângere în justiţie vizând cinci ţări - Brazilia, Argentina, Turcia, Germania şi Franţa, acuzate că nu îşi respectă angajamentele.

Asta deşi preşedintele Macron s-a prezentat drept un lider al apărătorilor mediului la nivel global.

Emmanuel Macron: „O agendă comercială care vizează zero emisii de carbon și oprirea despăduririlor este indispensabilă. Este o schimbare profundă, o veritabilă revoluție”.

Nici pe preşedintele Trump nu îl are deloc la inimă Greta Thunberg. Tânăra n-a părut încântată când l-a văzut sosind, pe neaşteptate, la summitul pentru climă. Adolescenta l-a privit fix, cu vizibil reproş, pe preşedintele american, a cărui poziţie sceptică față de încălzirea globală este de notorietate. De altfel, unii cred că Trump a mers la summit tocmai ca să distragă atenţia de la discursul Greţei.

Donald Trump: „Cred în aer curat şi în apă curată şi toate ţările ar trebui să colaboreze şi să ia măsuri pentru ele”.

Şi totuşi, discursul rostit de Greta, cu vocea tremurând de indignare, nu pare să fi avut impactul scontat. Tânăra a fost urmată la tribună de circa 60 de lideri politici, care ar fi trebuit să anunţe noi angajamente pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Cei mai mulţi s-au limitat la a trece în revistă acţiuni deja implementate, oricum insuficiente, în loc să anunţe sfârşitul energiei pe bază de cărbune sau un calendar accelerat pentru trecerea la 100% energie electrică ecologică.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult