Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Război Israel – Hamas. Accesul la internet a fost întrerupt în Fâşia Gaza, în urma unor bombardamente

Accesul la internet în Fâşia Gaza a fost întrerupt, a anunţat vineri observatorul Netblocks.

„Datele live ale reţelei arată o prăbuşire a conectivităţii în Fâşia Gaza, pe fondul semnalării unor bombardamente intense", a precizat Netblocks.

De asemenea, două mari reţele palestiniene de telefonie mobilă, Jawwal şi Paltel, au anunţat că liniile lor telefonice şi serviciile de internet au fost întrerupte.

Un oficial Hamas cere grupării pro-iraniene Hezbollah să intervină direct în război

În timp ce militanții Hamas și Israelul continuă bombardamentele reciproce, o luptă intensă are loc și pe frontul diplomatic. Ambele tabere încearcă să încline balanța opiniei publice și să obțină sprijin pe plan internațional.

Hamas face lobby la Moscova și cere și altor organizații teroriste să intre în luptă. Iranul a promis deja că se va implica în cazul unei invazii terestre în Gaza.

Citește și
Al Ahli, spital, Gaza
Israelul acuză Hamas că foloseşte principalul spital din Gaza ca scut pentru tuneluri şi centre operaţionale. VIDEO

În capitala iordaniană Amman, zeci de mii de oameni au protestat din nou, în stradă, împotriva Israelului. Manifestații similare au avut loc și în alte state din Orientul Mijlociu, dar și în India sau Bangladesh. Pe de altă parte, nu trece zi fără ca Teheranul să nu transmită avertismente legate de o extindere a conflictului dacă Israelul nu oprește bombardamentele în Gaza.

Într-un apel public, unul dintre oficialii Hamas de rang înalt a cerut grupării pro-iraniene Hezbollah să intervină direct în războiul dintre Hamas și Israel.

Ghazi Hamad, oficial Hamas: „Da, avem nevoie de mai mult, avem nevoie de mai mult și mai mult, pentru că vrem să-i epuizăm pe ocupanți, vrem să-i golim de sânge pe ocupanți. În general, cerem oricui, oricărei grupări, oricărei facțiuni, acum, dacă sunteți capabili să participați la această confruntare, vă rugăm, veniți și să faceți tot ce puteți.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult