Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rachetele vândute de ruşi Chinei s-au stricat pe drum. "Facem acum altele noi"

Sistemele de rachete S-400 livrate Chinei ar fi fost deteriorate pe drum de o furtună care a lovit nava ce le transporta, afirmă ruşii.

Rusia va livra Chinei noi rachete pentru sistemul antiaerian S-400, în locul transportului care a fost distrus în urma unei furtuni în drum spre Beijing în Canalul Mânecii, a declarat şeful conglomeratului industrial şi militar rus Rostec, Serghei Cemezov, în marja expoziţiei IDEX 2019 din Abu Dhabi, informează agenţia de presă oficială rusă TASS.

'Contractul a fost semnat cu mult timp în urmă, ar fi trebuit să livrăm deja totul, dar, din nefericire, a avut loc un accident - nava care transporta aceste rachete a nimerit într-o furtună. Transportul a avut de suferit şi a trebuit să distrugem toate rachetele aflate la bord, iar acum construim altele noi', a explicat Cemezov.

În baza contractului semnat în 2014, Rusia a început în ianuarie anul trecut să livreze Chinei componente ale sistemului S-400, livrările incluzând o staţie de control, o staţie radar, echipament de alimentare, diverse componente şi auxiliare ale sistemului S-400. O navă din cele trei trimise spre Beijing a fost afectată puternic de o furtună în timpul traversării Canalului Mânecii. Vasul a revenit în Rusia pentru evaluarea stricăciunilor, iar celelalte două cu principalele componente au ajuns în aprilie în China.

Citește și
racheta 9M729 (Novator, SSC--8)
Avertismentul şefului NATO: Rusia continuă să se înarmeze cu rachete nucleare

China este prima ţară către care Rusia exportă sistemul de apărare aeriană şi antirachetă S-400 Triumf (SA-21 Growler, potrivit terminologiei NATO). Acest sistem este utilizat în Rusia din anul 2007, având o rază de acţiune cuprinsă între 120 şi 400 de kilometri.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult