Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin a scos armele nucleare din buncăre și le-a plasat în zone de luptă. Imaginile au fost făcute publice de TASS

Your browser doesn't support HTML5 video.

Putin a scos armele nucleare din buncăre și le-a plasat în zone de luptă. Informația a fost confirmată de ministerul rus al Apărării, care a anunțat că unitățile mobile de lansare a rachetelor au fost dislocate în teren pentru misiuni de pregătire.

Totul face parte din strategia de descurajare nucleară a Rusiei, spun analiștii.

Imaginile cu sisteme de lansare a rachetelor intercontinentale balistice Yars au fost făcute publice de TASS, agenția de presă de stat a Federației Ruse. În înregistrarea video se vede cum armele sunt scoase dintr-un buncăr și transportate apoi pe un drum din Novosibirsk, în Siberia. Ministerul rus al Apărării a anunțat că unitățile mobile de lansare a rachetelor sunt transferate pe teren pentru a executa misiuni de patrulare și pregătire în eventualitatea unui conflict. Manevra face parte din strategia de descurajare nucleară a Rusiei.

Iar agenția TASS a precizat că se verifică "pregătirea" personalului și a echipamentelor "pentru sarcini de lungă durată pe teren".

Experții cred că plasarea acestora în serviciu poate însemna pregătirea rachetelor pentru a fi utilizate în operațiuni militare, dar că nu există un pericol imediat.

Potrivit publicației militare specializate Army Recognition, Yars RS24 este o rachetă balistică intercontinentală care are o rază de acțiune de până la 12.000 de km și o precizie de 250 de metri. Gral (R) Virgil Bălăceanu: „Este un eveniment de demonstrație de forță, în definitiv este și un exercițiu pe care forțele nucleare strategice îl fac. Asemenea exerciții sunt necesare pentru a-ți verifica capacitatea de dislocare, când este cazul de ascundere.” De altfel, agenția de presă TASS a mai precizat că personalul efectuează misiuni care includ "testarea acțiunilor de manevră pe rutele de patrulare de luptă ca parte a serviciului de luptă precum și organizarea camuflajului și a protecției de luptă”. "De asemenea, militarii vor rezolva probleme legate de contracararea sabotajului și a grupurilor de recunoaștere". Gral (R) Virgil Bălăceanu: „Lucrul acesta nu trebuie gândit în ideea iminenței unui război nuclear ci dimpotrivă a ceea ce înseamnă un echilibru. Pentru că în momentul în care a plecat racheta ta, vei primi un răspuns și răspunsul este pe măsură. Ai țintit New York-ul, următoarea țintă în câteva minute, în câteva zeci de minute va fi Moscova și asta înseamnă autodistrugere.” Această mișcare a Federației Ruse vine în contextul în care de curând Kremlinul a anunțat modificarea doctrinei nucleare a țării. Conform schimbărilor, acum Rusia ar putea lansa un atac nuclear și asupra unei țări care nu deține astfel de arme dar care este sprijinită de o putere nucleară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult