Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primele măsuri luate în Europa, după decizia lui Vladimir Putin: Țara care a pus armata în alertă maximă

Letonia este prima țară care a anunțat măsuri față de rușii care fug de mobilizare, iar Lituania a crescut nivelul de alertă al armatei.

Astfel, Letonia, membru al Uniunii Europene, care se învecinează cu Rusia, a anunțat că nu va oferi refugiu niciunui rus care fuge de mobilizarea trupelor de la Moscova, după cum a declarat, miercuri, ministrul de Externe leton Edgars Rinkevics pe Twitter, invocând preocupări de securitate, conform WTVB.

În același timp, Ministrul lituanian al Apărării, Arvydas Anusauskas, a anunțat că a crescut nivelul de alertă al armatei. 

"Deoarece mobilizarea militară a Rusiei va avea loc și în apropierea granițelor noastre (regiunea Kaliningrad), Forța de Reacție Rapidă a Lituaniei este pusă în alertă maximă pentru a preveni orice provocare din partea Rusiei", a scris el pe Twitter. 

Precizările vin după ce Vladimir Putin a anunțat, miercuri, că a semnat un decret pentru mobilizare parțială în Rusia și a transmis un nou avertisment către Occident, care, potrivit lui, supune Moscova unui "şantaj nuclear". Au urmat reacții din mai multe țări, inclusiv din SUA care au anunțat că vor susține Urcraina atât timp cât va fi necesar.

Citește și
Vladimir Putin
Ce prevede decretul privind mobilizarea militară în Rusia, semnat de Vladimir Putin. DOCUMENT

Apoi, rușii s-au grăbit să cumpere bilete de avion pentru a pleca din țară.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult