Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anunțul oficial al Comisiei Europene legat de prezența coronavirusului în UE

Comisia Europeană urmărește evoluția infectării cu coronavirus în China și este pregătită să intervină în cazul în care epidemia se extinde în statele membre UE, a anunțat un purtător de cuvânt al Comisiei.

Comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, a discutat joi cu directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății și miercuri cu miniștrii de Sănătate ai Franței și Italiei

De asemenea, Comisia Europeană a organizat miercuri o a doua întâlnire a Comitetului pentru Siguranța Sănătății, unde s-a discutat despre evaluarea riscurilor și potențialele implicații pe care această epidemie le poate avea pentru Uniunea Europeană.

„Suntem pregătiți să intervenim și să susținem statele membre pentru a asigura un răspuns coordonat și pentru a ne asigura că sunt luate măsurile de control adecvate”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

Comisia Europeană a confirmat faptul că nu există momentan niciun caz de infecție cu coronavirus în Uniunea Europeană.

Citește și
wuhan
Epidemia din China. Wuhan, în carantină. Ar putea fi decretată stare de urgenţă internaţională

„Momentan nu au fost raportate cazuri în statele membre UE. Comisia și statele membre așteaptă evaluarea Organizației Mondiale a Sănătății după a doua întâlnire, care va avea loc azi (23 ianuarie)”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Tot ce trebuie să știi despre infecția cu coronavirus din China

 

Bilanţul oficial a ajuns la 571 de cazuri confirmate în 25 de provincii şi oraşe din China. 95 de bolnavi sunt în stare gravă și s-au înregistrat deja 25 decese, toate în aceeaşi provincie.

Cazuri confirmate au apărut în Statele Unite, Coreea de Sud, Japonia şi Thailanda.

Oraşul chinez Wuhan, unde a izbucnit epidemia cu coronavirus, este oficial închis. Traficul intern, inclusiv cel aerian şi naval, a fost suspendat. Un al doilea oraş, aflat la aproape 80 de kilometri distanţă, va fi izolat în orele următoare.

Posibila sursă a noului coronavirus 2019-nCoV, care provoacă forma letală de pneumonie din China, ar fi carnea de șarpe.

În legătură cu combaterea acestui virus, veștile sunt îngrijorătoare. Dezvoltarea unui vaccin va dura cel puţin un an, conform Alianţei Globale pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI)

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult